Loading
Φόρτωση

7 Εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα

Εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα, όνειρο απατηλό ή μήπως όχι και τόσο; Απέραντες παραλίες με το τιρκουάζ ν’ αγγίζει στο βάθος τον ουρανό, διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά κοράλλια και τροπικά ψάρια σε απόσταση αναπνοής, λευκές αμμουδιές που υπόσχονται στιγμές ατελείωτης χαλάρωσης, πολύχρωμα φυτά και φοίνικες που λικνίζονται από το αεράκι προσφέροντας ανάσες δροσιάς, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για καλοκαιρινές διακοπές το χειμώνα, όταν όλα εδώ μας φαίνονται πιο μουντά και πιο γκρίζα.

Τώρα, λοιπόν, που τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι θερμοκρασίες πέφτουν αισθητά, ίσως ήρθε η στιγμή να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας με τα καλοκαιρινά ρούχα και να πετάξετε μακριά, αφού οι ακόλουθοι 7 εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε.

Μαλδίβες, Χριστούγεννα με χαρακτήρα εξωτικό!

Μαλδίβες, Χριστούγεννα με χαρακτήρα εξωτικό!

Το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο ζει στον Ινδικό Ωκεανό και ακούει στο όνομα Μαλδίβες. Υπέροχα νερά για ατελείωτες βουτιές, πλούσιος βυθός για εξερεύνηση με φιάλες ή ακόμη και με μάσκα και αναπνευστήρα και μια διακριτική πολυτέλεια που μπορείτε να τη ζήσετε σ’ ένα από τα εξαιρετικά ξενοδοχεία που προσφέρει ή ακόμη σε ένα μπανγκαλόου πάνω στο νερό, δίνοντάς σας την αίσθηση πως επιπλέετε. Εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα και Μαλδίβες πάνε μαζί ιδιαίτερα τώρα όπου  με τη μέση θερμοκρασία να αγγίζει τους 33 βαθμούς συνιστούν τον ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές το χειμώνα. Πρόκειται για την επιτομή της γαλήνης και της ηρεμίας την οποία θα νιώσετε από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε εκεί. Σαν με ένα μαγικό τρόπο τα πάντα κινούνται, ακολουθώντας ρυθμούς διαφορετικούς. Μην παραλείψετε να βρείτε  χρόνο για μια κρουαζιέρα, όπου θα συναντήσετε δελφίνια  ή για μια βόλτα με τη βάρκα στα κοντινά νησάκια. Για όσους θέλουν να σπάσουν λίγο την ηρεμία και τη χαλάρωσή τους και να αναμειχθούν με τους ντόπιους, μια επίσκεψη στο πυκνοκατοικημένο και πολύχρωμο Μάλε, την πρωτεύουσα της χώρας, επιβάλλεται.

Ξενοδοχεία στις Μαλδίβες Πτήσεις για Μαλδίβες

Ταϊλάνδη, Πουκέτ, Κο Σαμούι, η γιορτή των αισθήσεων!

Ταϊλάνδη, Πουκέτ, Κο Σαμούι, η γιορτή των αισθήσεων!

Οι εξωτικοί προορισμοί είναι πάντα το όνειρό μας για διακοπές πόσο μάλλον όταν αυτοί γίνονται εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα. Μια παραδεισένια απόδραση είναι αυτή στην δημοφιλή και άκρως εντυπωσιακή Ταϊλάνδη που εδώ και χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων και σκαρφαλώνει στις πρώτες προτιμήσεις τους για διακοπές. Η περίοδος των Χριστουγέννων προσφέρεται για τέτοια απόδραση, αφού τότε η Ταϊλάνδη έχει τροπικό κλίμα με ήπιες θερμοκρασίες και λιγότερες έντονες βροχοπτώσεις. Αν λάβετε υπόψη σας ότι αποτελεί ταυτόχρονα και έναν από τους πιο οικονομικούς προορισμούς, τότε το όνειρο για απόδραση είναι εφικτό.

Η Μπανγκόκ, η πρωτεύουσα της χώρας, διαθέτει ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια, πανέμορφους βουδιστικούς ναούς, επιβλητικά παλάτια και σίγουρα θα μαγνητίσει από την πρώτη στιγμή το βλέμμα σας. Άλλωστε, δεν ονομάζεται τυχαία “Βενετία της Ανατολής”, αφού κατακλύζεται από πλήθος καναλιών του ποταμού Chao Praya που τη μετατρέπουν σε μια εντυπωσιακή πλωτή πολιτεία.

Οι εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα με αφετηρία την Μπανγκόκ αποκτούν ένα άλλο ξεχωριστό νόημα. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα νησάκια Πουκέτ και Κο Σαμούι νοτιοανατολικά της Ασίας. Το Πουκέτ γνωστό και ως “μαργαριτάρι του Νότου”, είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος όπου ο χρόνος παγώνει. Πλούσια τροπική βλάστηση, εντυπωσιακά δάση από φοινικόδεντρα, εξωτικές παραλίες και ανεπανάληπτης φυσικής ομορφιάς τοπία είναι στοιχεία που το συγκαταλέγουν στα πιο δημοφιλή νησιά για Χριστούγεννα σε παραλία και όχι μόνο. Το ίδιο ονειρεμένο σκηνικό  επικρατεί και στο Κο Σαμούι, ένα νησί όπου η χαλάρωση αποκτά την απόλυτη σημασία της. Διαθέτει το Angthong, ένα καταπληκτικό θαλάσσιο πάρκο και πολλές τροπικές παραλίες, όπου μπορείτε να αφεθείτε στην ομορφιά τους, ενώ μια επίσκεψη στη ζούγκλα για σαφάρι δεν πρέπει να λείψει από το πρόγραμμά σας. Ολόλευκες αμμουδιές, καταγάλανα νερά, ανεπανάληπτα χρώματα σε γη και ουρανό, στιγμές μοναδικής χαλάρωσης και δικαίως οι απόλυτοι  καλοκαιρινοί προορισμοί τα Χριστούγεννα.

Ξενοδοχεία στη Ταϊλάνδη Πτήσεις για Ταϊλάνδη

Μαυρίκιος, ο παράδεισος έχει όνομα!

Μαυρίκιος, ο παράδεισος έχει όνομα!

Εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα δεν γίνονται χωρίς τον Άγιο Μαυρίκιο. Και μόνο το όνομά του φέρνει στο μυαλό μας ό,τι πιο εξωτικό και καλοκαιρινό. Κρυστάλλινα νερά, ονειρεμένες παραλίες, τοπία βουτηγμένα στις αποχρώσεις της ανατολής και της δύσης βγαλμένα από καρτ ποστάλ περιοδικών και τουριστικών site και εμείς με μια αιώρα ανάμεσα σε δύο φοίνικες να απολαμβάνουμε ένα κοκτέιλ με το βλέμμα καρφωμένο στην απεραντοσύνη του ωκεανού. Η αλήθεια, όμως, είναι πως αυτές οι εικόνες δεν απέχουν καθόλου από την πραγματικότητα και είναι όλα όσα πρόκειται να βιώσετε, αν αποφασίσετε να κάνετε δώρο  στον εαυτό σας  καλοκαιρινές διακοπές το χειμώνα και μάλιστα σ’ έναν από τους πιο ζεστούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα, όπως είναι ο Άγιος Μαυρίκιος. Αυτός ο λιλιπούτειος παράδεισος  στον Ινδικό Ωκεανό είναι γεμάτος “αμαρτίες” που θα πρέπει να γευτείτε χωρίς να κινδυνεύετε με έκπτωση από τον παράδεισο. Η διαμονή σε ένα από τα πολλά και πολυτελή ξενοδοχεία θα σας μαγέψει, καθώς αυτά εναρμονίζονται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, δίνοντάς σας την εντύπωση ότι ζείτε κυριολεκτικά άλλοτε μέσα στο νερό και άλλοτε μέσα στη ζούγκλα.  Ασύλληπτης ομορφιάς κοραλλιογενείς ύφαλοι, εντυπωσιακοί καταρράκτες που ξεπηδούν μέσα από φυσικά τοπία εκπληκτικής ομορφιάς, γαλάζιες λίμνες, ηφαιστιογενή βουνά, μοναδικοί φυσικοί δρυμοί θα σας κάνουν να παραδεχτείτε πως ο παράδεισος έχει όνομα και πως οι εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα είναι μονόδρομος!

Ξενοδοχεία στο Μαυρίκιο Πτήσεις για Μαυρίκιο

Κούβα, η πρωταγωνίστρια της εξωτικής καραϊβικής!

Κούβα, η πρωταγωνίστρια της εξωτικής καραϊβικής!

Αναμφίβολα, εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα και Κούβα αποτελούν συνώνυμα, αφού στη χώρα των πούρων, του άφθονου ρούμι, της salsa και των χρωμάτων τα πάντα θυμίζουν ένα ατελείωτο καλοκαίρι. Η Κούβα συνιστά ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές το χειμώνα και όσοι την επιλέξετε για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας όχι μόνο δε θα το μετανιώσετε, αλλά θα ανταμειφθείτε και με το παραπάνω. Περιηγηθείτε στα πολύχρωμα και ιστορικά στενά της Παλιάς Αβάνα, της δημοφιλούς πρωτεύουσας, που σαν χρονομηχανή θα σας μεταφέρουν σε άλλο χώρο και χρόνο, θαυμάστε την αρχιτεκτονική των κτιρίων της και τις τεράστιες πλατείες της, γευτείτε τα εύγευστα τοπικά εδέσματα, πιείτε μοναδικά κοκτέιλ, επισκεφτείτε τα εθνικά πάρκα και οπωσδήποτε αφεθείτε στο ρυθμό που δίνουν τα μπόνγκο και τα κόνγκα.

Η χώρα της λάτιν μουσικής και του ασταμάτητου χορού και κεφιού επιβάλλει να λικνιστείτε στους ρυθμούς του mambo και της salsa που ακούγονται από κάθε γωνιά της πόλης δημιουργώντας κλίμα αιώνιας γιορτής. Οι εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα έχουν την τιμητική τους και για τις μέρες των Χριστουγέννων, η Κούβα γίνεται ακόμη πιο πολύχρωμη και εντυπωσιακή και γιορτάζει και αυτή με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, δίνοντάς σας την ευκαιρία να συνδυάσετε το πνεύμα των γιορτών με τον εξωτικό χαρακτήρα που διαθέτει. Αν πάλι, νιώσετε την ανάγκη να χαλαρώσετε διαφορετικά και να κάνετε αυτή τη φορά Χριστούγεννα σε παραλία, κατευθυνθείτε σε μία από τις πολλές τροπικές παραλίες που το νησί σας προσφέρει απλόχερα και ζήστε το όνειρο της Καραϊβικής, όπως το βλέπετε να ξεδιπλώνετε μπροστά στα μάτια σας.

Ξενοδοχεία στη Κούβα Πτήσεις για Κούβα

Ντουμπάι, η υπερβολή των Χριστουγέννων!

Ντουμπάι, η υπερβολή των Χριστουγέννων!

Μια διαφορετική επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές το χειμώνα αποτελεί το Ντουμπάι, αφού η χριστουγεννιάτικη περίοδος ενδείκνυται από άποψη θερμοκρασιών και ζέστης που κινούνται σε φυσιολογικές τιμές. Στη λίστα σας με τίτλο “Εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα”, σίγουρα πρέπει να συμπεριλάβετε  το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι που έχει εξελιχθεί σ’ έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως. Από επιβλητικά κτίρια, πολυτελέστατα ξενοδοχεία και τεράστια εμπορικά κέντρα μέχρι εξωτικές παραλίες και πάρκα, το Ντουμπάι είναι μια επιλογή που όχι μόνο δε θα σας απογοητεύσει, αλλά θα σας καταπλήξει. Θα χαθείτε ανάμεσα σε πάνω από 250 ουρανοξύστες, θα περιηγηθείτε στα παζάρια χρυσού και μπαχαρικών, θα βγάλετε φωτογραφία μπροστά από τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου Burj Khalifa, θα επισκεφτείτε το νησί Palm Island κυριολεκτικά χτισμένο μέσα στη θάλασσα και τέλος θα έρθετε τετ α τετ με χιλιάδες πλάσματα του βυθού, κάνοντας μια επίσκεψη στο Dubai Aquarium.

Οι εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα, όμως, επιβάλλουν βουτιές σε τροπικά νερά και σίγουρα χαλάρωση με θέα το απέραντο, γι’ αυτό κολυμπήστε με δελφίνια, πειραματιστείτε με διάφορα θαλάσσια σπορ και οπωσδήποτε δοκιμάστε να καταδυθείτε στο βυθό που θα σας συναρπάσει. Μία από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε ιδιαίτερα αν σας αρέσει η περιπέτεια, είναι να πάτε για desert safari, κοινώς εξερεύνηση της ερήμου, μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.  Θα επιδοθείτε με τζιπ 4×4 σε ένα ατελείωτο κυνήγι αμμόλοφων, θα ζήσετε τη μοναδική ατμόσφαιρα που προσφέρει η έρημος και κάτω από τις Βεδουίνικες τέντες θα απολαύσετε το τσάι σας και μαζί τα μαγικά χρώματα με τα οποία η δύση βάφει τον ουρανό. Επιστρέφοντας από ένα τέτοιο ταξίδι να είστε σίγουροι πως  το Ντουμπάι  θα έχει  δικαιώσει απόλυτα τη θέση του στη λίστα “Εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα” και μάλιστα ως ένας από τους καλύτερους αλλά και τη θέση του στην καρδιά σας, αφού θα το έχετε κυριολεκτικά λατρέψει.

Ξενοδοχεία στο Ντουμπάι Πτήσεις για Ντουμπάι

Ρίο ντε Τζανέιρο, Χριστούγεννα στην παραλία!

Ρίο ντε Τζανέιρο, Χριστούγεννα στην παραλία!

Η επιλογή του να κάνεις μπάνιο φορώντας το πιο καυτό σου μπικίνι σε μια από τις πιο τροπικές παραλίες του πλανήτη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πίνοντας σαμπάνια  ίσως ξεπερνά τα όρια της φαντασίας σου ή της πιο βαθιάς σου επιθυμίας. Και όμως όλα είναι εφικτά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, μία από τις πιο εντυπωσιακές και πιο δημοφιλείς πόλεις όλου του κόσμου, η οποία δικαίως διεκδικεί μια θέση στους πιο εξωτικούς προορισμούς το χειμώνα.

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, πρώην πρωτεύουσα της Βραζιλίας και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Νότιας Αμερικής, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποκτούν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα. Οι υψηλές αλλά υποφερτές θερμοκρασίες που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στους 30 βαθμούς, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη, τα καλλίγραμμα ηλιοκαμένα κορμιά που λικνίζονται στους ρυθμούς της λατινοαμερικάνικης μουσικής και  ο ατελείωτος χορός σε κάθε γωνιά της πόλης, της χαρίζουν έναν χαρακτήρα μοναδικό και δεν θυμίζουν σε τίποτα το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πνεύμα.  Μιλάμε για μια μεγαλούπολη όπου και μόνο η φυσική της ομορφιά είναι τέτοια που σε αιχμαλωτίζει. Ατελείωτα τροπικά δάση, απαράμιλλης άγριας ομορφιάς τοπία και δαντελωτές παραλίες που χαρακτηρίζονται από γραφικότητα και εξωτική ομορφιά αποτελούν το σήμα κατατεθέν για καλοκαιρινές διακοπές το χειμώνα. Με το υψηλότερο μνημείο, το άγαλμα του Ιησού Χριστού του Λυτρωτή να εποπτεύει από την κορυφή του όρους Corcovado και από ύψος 32 μέτρων όλη την πόλη με τους λόφους, τις παραλίες και τα δάση της, οι  εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα αποκτούν άλλο νόημα. Βουτήξτε στα τροπικά νερά της διάσημης παραλίας Copacabana, απολαμβάνοντας το πλήθος των πυροτεχνημάτων που κάνουν τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μέρα και βρεθείτε κοντά σε έναν Άγιο Βασίλη αυτή τη φορά φτιαγμένο από άμμο. Αφήστε τα 3 εκατομμύρια λαμπάκια που στολίζουν το  πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στη περιβόητη λίμνη Lagoa Rodrigo de Freitas του Ρίο Ντε Τζανέιρο  να απλώσουν το φως τους και να σας μαγέψουν και βάλτε στις αποσκευές σας φεύγοντας τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Ξενοδοχεία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο Πτήσεις για Ρίο Ντε Τζανέιρο

Τανζανία, η απόλυτη περιπέτεια!

Τανζανία, η απόλυτη περιπέτεια!

Εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα δίχως Τανζανία δε γίνεται και αυτό είναι αναμφισβήτητο, αφού η συναρπαστική χώρα της ανατολικής Αφρικής υπόσχεται στους επισκέπτες της μια αξέχαστη εμπειρία, μια εμπειρία ζωής. Πράγματι, οι επιλογές στη Τανζανία είναι τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές που θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε. Απόκοσμα τοπία, άγρια πανίδα, τροπική βλάστηση, πολύχρωμες φυλές και διαφορετικές εθνικότητες, αχανείς σαβάνες, αρχαίες και ξεχασμένες από το χρόνο πόλεις, το ψηλότερο βουνό της Αφρικής, το επιβλητικό Κιλιμάντζαρο,  η τεράστια λίμνη Τανγκανίκα και φυσικά οι εξωτικές παραλίες είναι τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και για τα οποία οι εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις τους. Μιλάμε για τη χώρα των Μαασάι, των αγέρωχων αυτών και ευγενικών πολεμιστών που ξεπερνούν το 1.5 εκατομμύριο και που είναι πλήρως εναρμονισμένοι με τη φύση της χώρας όπου διαβιούν. Οι κάτοικοι της Τανζανίας θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις με τη φιλοξενία τους, με τις εγκάρδιες χειραψίες τους και με το σεβασμό και την αγάπη που τρέφουν για τη φύση.

Και η περιπέτεια στην Τανζανία ξεκινά με σαφάρι όπου όλα τα ζώα της Αφρικής, εξωτικά πολύχρωμα πτηνά, αντιλόπες, γαζέλες, αφρικανικοί ελέφαντες, μαύροι ρινόκεροι, ζέβρες και λιοντάρια θα παρελάσουν μπροστά από τα μάτια σας. Σε μία από τις μεγαλύτερες καλντέρες της γης, το Ngorongoro που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unsesco,  θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να δείτε 25.000 ζώα που συνυπάρχουν αρμονικά δίχως να μεταναστεύουν. Η περιπέτεια στη Τανζανία συνεχίζεται  στο τεράστιας έκτασης  Εθνικό πάρκο της, το οποίο είναι και ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια άγριων ζώων στον κόσμο. Όμως, Τανζανία και εξωτικοί προορισμοί το χειμώνα είναι ταυτόσημα, αφού υπάρχει πληθώρα από εξωτικές παραλίες οι οποίες θα σας μαγέψουν. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τη Ζανζιβάρη, την ημιαυτόνομη νησιωτική περιοχή της Τανζανίας, όπου οι λευκές αμμουδιές, τα τιρκουάζ νερά, οι κοκκοφοίνικες και όλο το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το μικρό παράδεισο.

Ξενοδοχεία στη Τανζανία Πτήσεις για Τανζανία