Loading
Φόρτωση

Οι top 5 γαστρονομικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Γαστρονομικοί προορισμοί και ταξίδια, μήπως σας ακούγονται κάπως ασύμβατα; Ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, αφού όχι μόνο ο έρωτας αλλά και ο τουρισμός περνάει από το στομάχι, όπως αποδεικνύεται έμπρακτα στην παγκόσμια βιομηχανία του τουρισμού τα τελευταία χρόνια. Μπορεί τις παλαιότερες εποχές ο ταξιδιώτης να περιοριζόταν στα αξιοθέατα και στις φυσικές ομορφιές του τόπου, αλλά αυτή η νοοτροπία αποτελεί πια παρελθόν. Ο σύγχρονος τουρίστας επιλέγει τη χώρα όπου θα ταξιδέψει και με κριτήρια γαστρονομικά.

Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ένας ανερχόμενος κλάδος που έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Στη λίστα «Κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί» φιγουράρουν χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, που έχουν να επιδείξουν τοπικές γεύσεις ιδιαίτερα δελεαστικές για τον επισκέπτη, ο οποίος θέλει να πειραματιστεί, δοκιμάζοντας διαφορετικά τοπικά εδέσματα.

Όμως, ο γαστρονομικός τουρισμός δεν περιορίζεται μόνο στη δοκιμή τοπικών γεύσεων και εκλεκτών οίνων. Σε φέρνει σε επαφή με τις πρώτες ύλες του τόπου, σου δίνει την ευκαιρία να επισκεφτείς τους χώρους παραγωγής τους, όπως οινοποιεία, τυροκομεία, αμπελώνες, να γνωρίσεις τις παραδοσιακές γαστρονομικές συνήθειες και να συμμετέχεις σ’ ένα ταξίδι αισθήσεων με κυρίαρχη τη γεύση, αφού μυρωδιές, αρώματα, χρώματα, εμπλέκονται αριστοτεχνικά, πριν καταλήξουν στον ουρανίσκο σου.

Γαστρονομικοί προορισμοί: Ο «γευστικός» τουρισμός περνάει και από την Ελλάδα

Ο «γευστικός» τουρισμός περνάει και από την Ελλάδα

Διεθνείς γαστρονομικοί προορισμοί χωρίς Ελλάδα δεν νοούνται, αφού αυτή φημίζεται για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση και δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς. Εκτός από χώρα του ήλιου με την ακρόπολη, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τις παραδεισένιες της φυσικές ομορφιές, η Ελλάδα διαθέτει και μια ξεχωριστή ελληνική κουζίνα. Παρθένο ελαιόλαδο, πολύχρωμες σαλάτες, φρούτα, ψητά κρέατα στο τραπέζι και χέρια να τσουγκρίζουν ποτήρια με κρασί με φόντο το απέραντο γαλάζιο ή τη φωτισμένη ακρόπολη, φέρνουν στο μυαλό εικόνα από καρτ ποστάλ, όπου η γαστρονομία έχει κυρίαρχο ρόλο στο κάδρο.

Η Ελλάδα, αναμφισβήτητα μπορεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία για όσους θελήσουν να δοκιμάσουν τα πιάτα της, τα θεσπέσια κρασιά και τα τοπικά ποτά της, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να κατανοήσουν βαθύτερα την έννοια Διακοπές και Γαστρονομία. Δίνοντας το δικό της γευστικό στίγμα, ανοίγει το δρόμο για αυτό που ονομάζεται γαστρονομικός τουρισμός και υπόσχεται ένα ταξίδι στην ιστορία της, αφού οι γεύσεις της αποτελούν αντανάκλαση και των επιρροών που δέχθηκε από άλλους λαούς.
Κόντρα, λοιπόν, στο ρεύμα που θέλει τη τοπική γεύση να αλλοιώνεται και να αναμειγνύεται με ξενικά στοιχεία, μετονομάζοντας τις τηγανίτες σε pancakes και τις πειραγμένες ποικιλίες ψαρικών σ’ ένα είδος αποτυχημένου sushi, ακολουθούν οι top 5 γαστρονομικοί προορισμοί στην Ελλάδα.

Αν πραγματικά θέλετε να προάγετε την ποιότητα των διακοπών σας και να απολαύσετε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία, όπου η φυσική ομορφιά του τοπίου γίνεται αφορμή για γνωριμία με τους καρπούς του και τις γεύσεις του, δεν έχετε παρά να κλείσετε εισιτήριο, γιατί των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν…ταξιδεύουν!

Στην Κέρκυρα, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη γεύση νιώσε!

Στην Κέρκυρα, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη γεύση νιώσε!

Η Κέρκυρα η κοσμοπολίτισσα των Επτανήσων έχει αναδειχθεί και σε αρχόντισσα των γεύσεων και γι’ αυτό οι γαστρονομικοί προορισμοί την έχουν στις πρώτες θέσεις της λίστας τους. Πέρα από τα γραφικά σοκάκια της, τα περίφημα καντούνια, τα εντυπωσιακά παλάτια και τα φρούριά της, τις υπέροχες παραλίες και τα επιβλητικά της κτίρια, η Κέρκυρα έχει να προσφέρει στους επισκέπτες της και μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Αν θέλεις να έρθεις σε επαφή με τις τοπικές γεύσεις του νησιού, σίγουρα δεν θα πρέπει να παραλείψεις τη δοκιμή της περίφημης κερκυραϊκής παστιτσάδας με κόκορα, του ιδιαίτερου και καλοψημένου σοφρίτο με μοσχαρίσιο κρέας και της παραδοσιακής ψαρόσουπας, που ακούει στο όνομα «μπουρδέτο». Όσον αφορά τη παστιτσάδα, αυτή αποτελεί τη νούμερο ένα γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις. Δεν πρόκειται για το συνηθισμένο κοκκινιστό που μέχρι τώρα ήξερες, αφού διαφοροποιείται πολύ από αυτό. Οι γευστικές εντάσεις που δένουν αρμονικά, ο διαφορετικός τρόπος παρασκευής του και αναμφίβολα το σπετσιρικό, το μοσχοβολιστό μείγμα 12 διαφορετικών μπαχαρικών που χρησιμοποιείται, εκτοξεύουν το επίπεδο τη γεύσης και το καθιστούν top γαστρονομική σας επιλογή.

Εκτός από τις παραπάνω τοπικές σπεσιαλιτέ, κυρίαρχη θέση στη κερκυραϊκή γαστρονομία καταλαμβάνουν και διάφορα πιάτα που αποτελούν έναν συνδυασμό ιταλικών στοιχείων με ελληνικά ντόπια προϊόντα. Και φυσικά μη παραλείψετε να δοκιμάσετε το γνωστό κουμ κουάτ, το λικέρ που έχει συνδέσει το όνομά του με την Κέρκυρα, με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα και την έντονη γλυκόξινη γεύση, όπως και κρασιά από τις τοπικές παραγωγικές μονάδες του νησιού αλλά και μπύρες, όπως την “Ionian Gold και «Ionian epos».

Γαστρονομικοί προορισμοί και Κέρκυρα πάνε μαζί, αφού αυτή διαθέτει πλήθος μαγαζιών όπου μπορείτε να δοκιμάσετε αυθεντικές τοπικές γεύσεις τόσο στην παλαιά πόλη όσο και στις Μπενίτσες, στον κόλπο της Γαρίτσας και στο χωριό Κυνοπιάστες. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Κέρκυρα διαθέτει και ένα εστιατόριο που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και αυτό δεν είναι άλλο από το “Etrusco”, στο οποίο τα ιταλικά στοιχεία αναμειγνύονται αρμονικά με τα προϊόντα της κερκυραϊκής γης.

Στην Κέρκυρα όσοι είσαστε «γαστροτουρίστες» μην ξεχάσετε να κάνετε μια επίσκεψη στον περίφημο Ambelonas Corfu, που βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης σ’ έναν καταπράσινο λόφο. Εκεί θα βιώσετε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία σ’ ένα κτήμα πάνω από 70 στρέμματα με αμπελώνες, ελαιώνες και οπωροκηπευτικά. Θα έχετε την ευκαιρία να επιδοθείτε σ’ ένα ταξίδι γευσιγνωσίας τοπικών γεύσεων και κρασιών, να απολαύσετε πιάτα που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε τοπικά προϊόντα, να ξεναγηθείτε στον τόπο όπου ευδοκιμούν τα υλικά και τέλος να συμμετέχετε σε εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που φιλοξενούνται στο χώρο.

Ξενοδοχεία στη Κέρκυρα Πτήσεις για Κέρκυρα

Σαντορίνη, περί ορέξεως… φάβα

Σαντορίνη, περί ορέξεως… φάβα.

Top ταξιδιωτικοί προορισμοί και Σαντορίνη είναι γνωστό ότι αποτελούν συνώνυμα, όμως τι γίνεται όταν μιλάμε για top γαστρονομικούς προορισμούς. Τα πράγματα δεν αλλάζουν και πολύ, αφού η παγκοσμίου φήμης Σαντορίνη με τα εκατομμύρια επισκεπτών που δέχεται όλο τον χρόνο έχει μια θέση στη λίστα «Κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί”. Στο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Οίας, στην ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους της, στα λευκά της σπιτάκια κρεμασμένα πάνω στα βράχια να ατενίζουν το απέραντο γαλάζιο, έρχεται να προστεθεί και η παραδοσιακή της κουζίνα.

Είναι γεγονός πως η γνωριμία και η πρώτη επαφή με το ιδιαίτερα ξερό και ηφαιστιογενές της έδαφος δεν μαρτυρά τον πλούτο που κρύβεται όσον αφορά τα προϊόντα της. Με σήμα κατατεθέν της σαντορινιάς κουζίνας τη φάβα που σε αντίθεση με τα όσπρια των άλλων Κυκλάδων βράζει πολύ πιο εύκολα και διακρίνεται για την πλούσια βελούδινη και γλυκιά της γεύση, η Σαντορίνη θα αποζημιώσει τον επισκέπτη της γευστικά. Η φάβα κυκλοφορεί σε διάφορες πρωτότυπες παραλλαγές και τη βρίσκουμε να συνδυάζεται με ψάρια, κρέατα και θαλασσινά, συνιστώντας την υπέρτατη γαστρονομική εμπειρία.

Γαστρονομικοί προορισμοί και Σαντορίνη συνδυάζονται με απόλυτο και αρμονικό τρόπο. Η γη της Θήρας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία τοπικών λαχανικών που μπορείτε να τα βρείτε στην παραδοσιακή της κουζίνα, όπως είναι οι λευκές μελιτζάνες, τα μικροσκοπικά κολοκυθάκια και τα περίφημα ντοματάκια. Ανάμεσα στις τοπικές γεύσεις που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε είναι κάθε λογής κεφτέδες, όπως οι ντοματοκεφτέδες, οι χορτοκεφτέδες ακόμη και οι ψευτοκεφτέδες, φτιαγμένοι από όσπρια.

Στις λίστες με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου θα βρείτε και το εστιατόριο «Σελήνη» που εδώ και πάνω από 3 δεκαετίες προσφέρει τις ποιοτικές υπηρεσίες του στην ανώτερη γαστρονομία, συνδυάζοντας την παραδοσιακή σαντορινιά κουζίνα με τις ξένες επιρροές. Στο νησί υπάρχει πλήθος εστιατορίων που διαφυλάσσουν τις παραδοσιακές γεύσεις αλλά και μαγαζιών όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα.

Μη φύγετε από τη Σαντορίνη, αν πρώτα ως γνήσιοι οπαδοί του γαστρονομικού τουρισμού δεν περιηγηθείτε σ’ ένα από τα πολλά οινοποιεία που διαθέτει. Εκεί θα δοκιμάσετε διαφορετικές ποικιλίες κρασιών, θα δείτε τον τρόπο παρασκευής τους και θα ενημερωθείτε για τους τρόπους καλλιέργειας των αμπελιών.

Ξενοδοχεία στη Σαντορίνη Πτήσεις για Σαντορίνη

Η Κρήτη των γεύσεων και των αντιθέσεων

Η Κρήτη των γεύσεων και των αντιθέσεων

Η Μεγαλόνησος έχει συνδέσει το όνομά της με τη γνήσια παραδοσιακή κουζίνα και την αυθεντικότητα των γεύσεων, γι’ αυτό και στη λίστα ”Γαστρονομικοί προορισμοί” κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις, ενώ φιγουράρει και παγκοσμίως ανάμεσα στους top προορισμούς όσον αφορά τον γαστρονομικό τουρισμό.

Η Κρήτη, ως το νησί των αντιθέσεων και των γεύσεων είναι ένας τόπος απαράμιλλης ομορφιάς που αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών. Μοναδικά φυσικά τοπία, επιβλητικά και άγρια φαράγγια, καταγάλανες λίμνες, παραλίες που θυμίζουν εικόνες από τροπικό νησί και φυσικά η γενναιοδωρία των ντόπιων, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για διακοπές.

Η Κρήτη διαθέτει παράλληλα και μια εντυπωσιακή κουζίνα με πιάτα που προσφέρουν την υπέρτατη γαστρονομική εμπειρία. Από το περίφημο και διάσημο γαμοπίλαφο, το γνήσιο κρητικό ντάκο και τους νοστιμότατους χοχλιούς μέχρι το αντικριστό, τα καλιτσούνια, το απάκι και τις μυζηθρόπιτες, η Κρήτη απ’ άκρη σ’ άκρη έχει να σε φιλέψει με τα καλούδια της.

Η κρητική γη είναι ιδιαίτερα προικισμένη και ευλογημένη, δίνοντας μερικά από τα βασικότερα προϊόντα του νησιού με τα οποία έχει συνδεθεί το όνομά του, όπως ελαιόλαδο, τσικουδιά ή ρακή, παξιμάδια, άγρια χόρτα, τυροκομικά προϊόντα και αρωματικά φυτά. Τα τυριά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κρητική κουζίνα με τα κρεμώδη και τα πιο μαλακά, όπως η μυζήθρα και το πηχτόγαλο Χανίων, να αφθονούν, και την κρητική γραβιέρα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο νόστιμα.

Το νούμερο ένα πιάτο της κρητικής κουζίνας ακούσει στο όνομα γαμοπίλαφο και είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε, αφού η γεύση του θα στιγματίσει τον ουρανίσκο σας και θα σας μείνει αξέχαστη. Αν και έχει συνδεθεί με τα τραπέζια των παραδοσιακών γάμων, αποτελεί βασικό πιάτο στο μενού των περισσότερων εστιατορίων. Πρόκειται για ρύζι βρασμένο μέσα σε ζωμό κατσικιού ή αρνιού με μπόλικο χυμό λεμονιού και στακοβούτυρο.

Και έπονται οι χοχλιοί, τα σαλιγκάρια που έρχονται από τη φύση κατευθείαν στο πιάτο σας μαγειρεμένα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, όπως στιφάδο, γιαχνί και “μπουρμπουριστοί” με τους τελευταίους να επικρατούν των άλλων και να κλέβουν τις εντυπώσεις. Ανάμεικτοι με μυρωδικά και αλάτι στο τηγάνι δικαίως αποτελούν μία από τις καλύτερες λιχουδιές. Και τι να πούμε για τις σφακιανές πίτες με το μέλι και ανθότυρο ή για για τα περίφημα καλιτσούνια, έναν εκπληκτικό συνδυασμό αλμυρού και γλυκού με χειροποίητη κρητική ζύμη και μαλακό κρητικό τυρί που συνιστούν ένα έδεσμα υψηλής γαστρονομίας.

Αναμφίβολα, όλοι οι γαστρονομικοί προορισμοί οδηγούν στην Κρήτη, όπου θα βρείτε πλήθος από εστιατόρια και ταβέρνες να τηρούν τη γευστική παράδοση. Από τα Χανιά και το Ρέθυμνο μέχρι το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο οι καλοφαγάδες θα βρουν τα δικά τους στέκια. Στον Άγιο Νικόλαο, πολύ κοντά στην κοσμοπολίτικη Ελούντα και σ’ ένα γραφικό σκηνικό που δημιουργεί η λίμνη με τη θάλασσα υπάρχουν πολλά βραβευμένα εστιατόρια. Αν πάλι ο δρόμος σας βγάλει προς το Ρέθυμνο, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την πιο όμορφη “Αυλή” του, στο κέντρο της παλαιάς πόλης. Πρόκειται για ένα συγκρότημα με αναπαλαιωμένα κτίρια του 15ου αιώνα που διαθέτει μεζεδοπωλεία κρητικής κουζίνας, παντοπωλεία με τοπικά προϊόντα και προσφέρει γευσιγνωσίες και μαθήματα μαγειρικής σε οργανωμένα εργαστήρια.

Ξενοδοχεία στη Κρήτη Πτήσεις για Κρήτη

Ήπειρος, η ορεινή γαστρονομία στο πιάτο σας

Ήπειρος, η ορεινή γαστρονομία στο πιάτο σας

Οι γαστρονομικοί προορισμοί περνούν μέσα από τους ορεινούς δρόμους της Ηπείρου από τα Γιάννενα και τα Ζαγοροχώρια μέχρι το Μέτσοβο. Ένας τόπος με μακραίωνη ιστορία και ιδιαίτερο πολιτισμό, με ανυπέρβλητα φυσικά τοπία, τοξωτά γεφύρια, πετρόκτιστα χωριά, είναι έτοιμος να σας καλωσορίσει και να σας προσφέρει απλόχερα τα “δώρα” του.

Ήπειρος, όμως, δεν είναι μόνο ορεινή ομορφιά αλλά και ορεινή γαστρονομία και μάλιστα υψηλού επιπέδου. Οι παραδοσιακές γεύσεις που έχει να σας φιλέψει είναι πολλές και οπωσδήποτε μοναδικές, αφού κάθε τοπικό έδεσμα συνδέεται με την τοπική κτηνοτροφία που αποτελεί και τη βάση της κουζίνας της. Γαλακτοκομικά προϊόντα, γιαούρτια, τυριά και βούτυρο είναι αυτά που κυριαρχούν στα τοπικά πιάτα και συνθέτουν ένα μοναδικό προορισμό για γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα.

Το έδεσμα που κυριαρχεί και πρωταγωνιστεί στην ηπειρώτικη κουζίνα δεν είναι άλλο από τις πίτες, γλυκές ή αλμυρές, με φύλλο ή χωρίς. Ένας ολόκληρος πολιτισμός γεύσεων έχει αναπτυχθεί με επίκεντρο κάθε λογής πίτα, φτιαγμένη με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Χορτόπιτα, τυρόπιτα, κιμαδόπιτα, γαλατόπιτα, μακαρονόπιτα, τσουκνιδόπιτα, αναμειγνύουν τα προϊόντα του τόπου και αναβλύζουν αρώματα και γεύσεις. Και η υψηλή γαστρονομία συνεχίζεται με τα ντόπια κρέατα ελευθέρας βοσκής στα βουνά της Ηπείρου. Ανάμεσα στα πιο γνωστά και εκλεκτά πιάτα που έχει να παρουσιάσει είναι το αρνί στη γάστρα και το κρασάτο κότσι, η γίδα βραστή, το κοντοσούβλι και τα ντόπια λουκάνικα, ενώ δεν λείπει το κυνήγι, όπως ο λαγός στιφάδο, το αγριογούρουνο, οι μπεκάτσες και οι πέρδικες. Το χέλι, η καπνιστή πέστροφα και τα βατραχοπόδαρα είναι η καλύτερη επιλογή για όσους βρεθείτε κοντά στη λίμνη Παμβώτιδα.

Και φυσικά, ανάμεσα στις γαστρονομικές της επιλογές η Ήπειρος έχει να προσφέρει και τα παραδοσιακά της γλυκά. Μετά το γιαννιώτικο κανταϊφι, ακολουθούν το γιαννιώτικο μπακλαβαδάκι, τα γλυκά ταψιού και τα γλυκά του κουταλιού που φέρνουν κατευθείαν στο στόμα σας τα προϊόντα της ηπειρώτικης γης.

Όσο για τα κρασιά, λευκά ή ερυθρά, αυτά έχουν τη τιμητική τους, όπως το λευκό κρασί της Ζίτσας και το ερυθρό του Μετσόβου, ενώ μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε παλαιωμένο τσίπουρο και ηδύποτα από γεύση κράνου και βατόμουρου.

Ξενοδοχεία στην Ήπειρο Πτήσεις για Ήπειρο

Νάξος, γαστρονομικός προορισμός με άρωμα από κίτρο

Νάξος, γαστρονομικός προορισμός με άρωμα από κίτρο

Όλοι οι γαστρονομικοί προορισμοί οδηγούν στη Νάξο, το νησί των Κυκλάδων που δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να το εντάξετε στη λίστα με τους τοπ προορισμούς σας για απόδραση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και το ευφορότερο κυκλαδίτικο νησί που διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε, για να να νιώσετε πως οι διακοπές σας τα έχουν πραγματικά όλα. Στη Νάξο θα βρείτε απίθανες παραλίες για όλα τα γούστα, πολλά ορεινά χωριά και τη χώρα που διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος. Πάνω από όλα, όμως, θα έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με τους γλεντζέδες Ναξιώτες οι οποίοι με την αγάπη τους για τη μουσική θα σας παρασύρουν σε πολλά από τα πανηγύρια του νησιού.

Ωστόσο, Νάξος χωρίς τοπικές γεύσεις δεν γίνεται, αφού μιλάμε για ένα νησί με μεγάλη γευστική παράδοση. Ναξιώτικα τυριά,όπως η γραβιέρα, το ξυνότυρο, το κεφαλοτύρι ή αλλιώς αρσενικό και η ξυνομυζήθρα, κατέχουν την πρώτη θέση στην τοπική γαστρονομία και μαζί με τις περίφημες πατάτες Νάξου που συνοδεύουν τα πεντανόστιμα κρέατα, το ντόπιο κρασί και το τοπικό λικέρ κίτρο συνθέτουν μια πανδαισία γεύσεων, δίνοντάς της μια θέση στη λίστα “Γαστρονομικοί προορισμοί”.

Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα που μπορείτε να γευθείτε είναι το γνωστό “ρόστο”, χοιρινό με σκόρδο και κόκκινο κρασί συνοδευόμενο από χοντρά μακαρόνια που σίγουρα η γεύση του θα σας μείνει αξέχαστη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη “σεφουκλωτή”, την παραδοσιακή χορτόπιτα, φτιαγμένη από σέσκουλα, μάραθο και αρωματικά χόρτα, όλα βγαλμένα από τα χώματα του νησιού.

Όσον αφορά τα γλυκά, η γαστρονομική περιπέτεια συνεχίζεται με μια μοναδική ναξιώτικη εμπειρία που ακούει στο όνομα, “Μελαχρινό”. Πρόκειται για ένα είδος καρυδόπιτας που είναι ποτισμένη από το τοπικό λικέρ κίτρο, ένα απόσταγμα από φύλλα κιτριάς το οποίο διατίθεται σε διάφορα χρώματα.

Η Νάξος είναι γεμάτη από μαγαζιά που θα ικανοποιήσουν και τις πιο υψηλές γαστρονομικές σας απαιτήσεις, καθώς διαθέτει ταβερνάκια σε ορεινά χωριά που προσφέρουν καταπληκτικά πιάτα βασισμένα στο κρέας αλλά και ταβέρνες στα παραθαλάσσια που δίνουν έμφαση στα θαλασσινά.

Ξενοδοχεία στη Νάξο Πτήσεις για Νάξο

Οι γαστρονομικοί προορισμοί έχουν όνομα ελληνικό!

Αν λοιπόν, σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά θυμηθείτε πως Διακοπές και γαστρονομία πάνε μαζί. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους διεθνείς γαστρονομικούς περιορισμούς και προσφέρεται για διακοπές που συνδυάζουν την απόλαυση της φυσικής ομορφιάς με τη γεύση. Αφεθείτε στις τοπικές λιχουδιές που έχει να προσφέρει ο κάθε τόπος, δοκιμάστε ξεχωριστά πιάτα που παντρεύουν αρμονικά τα τοπικά προϊόντα και ζήστε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία!