Loading
Φόρτωση

Φύγαμε για σκι! Τα 8 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη!

Χειμερινές διακοπές και βουνό πάνε μαζί πόσο μάλλον όταν αυτό είναι και χιονισμένο! Μέσα Δεκεμβρίου και εν όψει Χριστουγέννων πόσοι από εσάς αλήθεια δεν σκέφτεστε να περάσετε τις γιορτές αυτή τη φορά, μέσα στο χιόνι απολαμβάνοντας περισσότερο από ποτέ τις ομορφιές που προσφέρει το χειμωνιάτικο τοπίο; Πολλοί είναι αυτοί που κάθε χρόνο προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους, αψηφώντας το κρύο και δοκιμάζοντας τα όρια και τις δυνάμεις τους σε μία χιονοδρομική πίστα και ακόμη περισσότεροι αυτοί που ψάχνουν τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη, θέλοντας να ζήσουν μια ξεχωριστή χιονοδρομική εμπειρία.

Η Ελλάδα αν και διαθέτει πολύ καλά οργανωμένα και κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα που κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες σκιέρ και snowboarders, μια απόδραση για χειμερινές διακοπές για σκι στην Ευρώπη είναι ίσως μια άλλη ξεχωριστή εμπειρία που θα θέλατε να ζήσετε σε πίστες άλλων διαστάσεων και δυνατοτήτων. Οι Άλπεις έχουν την τιμητική τους, όταν σκεφτόμαστε χειμερινές διακοπές για σκι στην Ευρώπη, με τα ιταλικά, αυστριακά, ελβετικά και γαλλικά όρη να αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή σας και να ταυτίζονται με τον απόλυτο χειμερινό τουρισμό για σκι. Διαθέτουν απίστευτης ομορφιάς αλπικά τοπία, πανέμορφα ξύλινα σαλέ, χαλαρωτικά spa, και πάνω από όλα μία μεγάλη γκάμα από χιονοδρομικές πίστες που καλύπτουν όλες τις δυνατότητες και αντιστοιχούν σε διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

Για όσους από εσάς, λοιπόν, τα ταξίδια και οι χειμερινοί προορισμοί αποκτούν το ιδανικό σκηνικό τους σε μια πίστα σκι, τότε τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη σας περιμένουν. Ντυθείτε καλά με σκούφο και γάντια, πάρτε τα πέδιλα και τα μπατόν σας, φορέστε τις μπότες, τις δέστρες, τα γυαλιά σας και πάρτε οπωσδήποτε μαζί σας στις αποσκευές σας την καλύτερη διάθεση και φύγαμε για σκι!

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι ακόλουθοι προορισμοί με τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη και μια επίσκεψη σε αυτές θα σας πείσει για του λόγου και του χιονιού… το αληθές!

Ελβετία, χιονοδρομικές πίστες όπου όλα δουλεύουν ρολόι!

Σίγουρα όταν μιλάμε για τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη, το μυαλό μας πάει αμέσως στην Ελβετία, τη χώρα που εκτός από τις σοκολάτες και τα ρολόγια της φημίζεται και για τα εξαιρετικά και κοσμοπολίτικα χιονοδρομικά της κέντρα που κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν στις επιλογές των σκιέρ από όλον τον κόσμο. Με πίστες παγκόσμιου βεληνεκούς και για όλες τις δυνατότητες, η Ελβετία πρωτοστατεί και κρατά τα σκήπτρα της απόλυτης χιονοδρομικής εμπειρίας, προσφέροντας ταυτόχρονα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τέτοιων που αναλογούν στη γνωστή ελβετική οργάνωση. Ας δούμε, λοιπόν, πιο συγκεκριμένα τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα που διαθέτει η Ελβετία που σαν “διαμάντι” λάμπουν στα μεγαλύτερα υψόμετρα των ελβετικών βουνών και που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε.

1. St Moritz, με τη φήμη του παλιού και του διαχρονικού

St Moritz, με τη φήμη του παλιού και του διαχρονικού

Με τη φήμη του εδώ και πάρα πολλά χρόνια να έχει επεκταθεί εκτός ευρωπαϊκών συνόρων συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα και στα πιο πολυτελή και γνωστά θέρετρα. Πρόκειται πραγματικά για ένα χιονοδρομικό κέντρο, το παλιότερο του κόσμου, που περιλαμβάνει χιονοδρομικές πίστες μικρής έως μέτριας δυσκολίας μέσα σε ένα ξεχωριστό αλπικό σκηνικό και σε μία έκταση 350 χιλιομέτρων. Η εμπειρία στο St Moritz θα αποδειχθεί αξέχαστη, αφού εκτός από το σκι, διάσημες πλέον θεωρούνται και οι ιπποδρομίες που γίνονται στην παγωμένη λίμνη, καθώς και οι πεζοπορίες με χιονοπέδιλα. Στη λίμνη της πόλης διεξάγεται το παγκόσμιο κύπελλο πόλο στο χιόνι, όπως επίσης και φεστιβάλ γαστρονομίας για τους επισκέπτες για τους οποίους η διασκέδαση εκτός από την πλαγιά του βουνού περνάει και από το στομάχι.

Ξενοδοχεία στο St Moritz Πτήσεις για St Moritz

2. Zermatt, το πιο κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο

Zermatt, το πιο κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο

Το δεύτερο μεγαλύτερο τελεφερίκ του κόσμου είναι και αυτό που θα σας μεταφέρει στο Zermatt ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα και παράλληλα το πιο κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας αλλά και όλης της Ευρώπης, όπου οι πίστες διαδέχονται η μία την άλλη φτάνοντας ακόμη και σε υψόμετρο τα 3.820 μέτρα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό που παράλληλα διαθέτει πλήθος εστιατορίων και μπαρ όπου κανείς μπορεί να απολαύσει το φαγητό και το ποτό του, ατενίζοντας το μοναδικό αλπικό τοπίο. Οι πίστες ανταποκρίνονται τόσο σε έμπειρους και προχωρημένους σκιέρ όσο και σε πιο αρχάριους. Προσφέρεται επίσης για πολλά χειμερινά σπορ ακόμη και για ορειβασία και αναρρίχηση σε παγετώνες.

Ξενοδοχεία στο Zermatt Πτήσεις για Zermatt

3. Saas Fee, το χιόνι είναι οικογενειακή υπόθεση

Saas Fee, το χιόνι είναι οικογενειακή υπόθεση

Τέλος, το Saas Fee είναι ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα που διαθέτει η Ελβετία και που ενδείκνυται για σκιέρ χωρίς κάποια ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς οι πίστες του είναι από μικρής έως και μέτριας δυσκολίας. Αγαπημένος προορισμός για χειμερινές διακοπές τόσο για σκι όσο και για διάφορα άλλα χειμερινά σπορ ιδιαίτερα για οικογένειες με παιδιά. Μέσα σε ένα άκρως παραμυθένιο σκηνικό που περιβάλλεται από 13 κορυφές βουνών με ύψος πάνω από 4.000 μέτρα υπάρχουν παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια και φάρμες όπου μπορείτε να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία σε ένα από τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα.

Ξενοδοχεία στο Saas Fee Πτήσεις για Saas Fee

4. Kitzbuhel, ο παράδεισος του χιονιού και η αδρεναλίνη στα ύψη

Kitzbuhel, ο παράδεισος του χιονιού και η αδρεναλίνη στα ύψη

Το Kitzbuhel της Αυστρίας είναι ένα όνομα με μεγάλη ιστορία, καθώς αποτελεί το σημείο συνάντησης των πιο δεινών σκιέρ και όσων λατρεύουν την αδρεναλίνη και είναι φανατικοί οπαδοί των extreme sports. Εδώ, σε αυτό το μαγευτικό αλπικό τοπίο θα βρείτε την πιο δύσκολη και την πιο εντυπωσιακή χιονοδρομική πίστα στον κόσμο, γεγονός που συνιστά μεγάλο δέλεαρ για όσους αγαπούν το σκι και το σλάλομ. Πρόκειται για τη γνωστή πίστα strief που η φήμη της έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ευρώπης, προσελκύοντας κάθε χρόνο πλήθος από σκιέρ και που πραγματικά ανταμείβει όσους την επισκεφτούν, χαρίζοντάς τους μία μοναδική εμπειρία. Το Kitzbuhel είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα και συγκαταλέγεται δικαίως ανάμεσα στα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Μόλις 75 χιλιόμετρα από το γραφικό Saltzbourg και βρίσκεσαι στο παράδεισο του χιονιού και των χειμερινών σπορ. Ωστόσο, το Kitzbuhel συνιστά έναν προορισμό που η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με τα χειμερινά σπορ. Αν βρεθείτε στο Kitzbuhel, κάντε για περιήγηση στην υπέροχη μεσαιωνική πόλη με σύνθεση μοντέρνων και παραδοσιακών στοιχείων, χαλαρώστε σε ένα από τα πολλά πολυτελή ξενοδοχεία, ζήστε αλησμόνητες γαστρονομικές εμπειρίες στα πιο φημισμένα εστιατόρια και για τη νυχτερινή σας διασκέδαση εμπιστευτείτε ένα από τα πολλά και ξεχωριστά μπαρ της περιοχής.

Ξενοδοχεία στο Kitzbuhel Πτήσεις για Kitzbuhel

5. Cortina d’Ampezzo συνάντηση με το χιόνι και την ιστορία

Cortina d’Ampezzo συνάντηση με το χιόνι και την ιστορία

Ένα από τα πιο φημισμένα και καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα που πρέπει να επισκεφτείτε ιδιαίτερα όσοι είστε λάτρεις του σκι και των χειμερινών εξορμήσεων, είναι το Cortina d’Ampezzo στην Ιταλία. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό θέρετρο όπου οι χειμερινές διακοπές για σκι αποκτούν άλλη σημασία. Βορειοανατολικά της Ιταλίας και σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τη Βενετία το Cortina d ’Ampezzo διαθέτει πίστες που καλύπτουν έκταση 140 χιλιομέτρων, αποτελώντας πόλο έλξης για όσους η κατάβαση στο χιόνι και το snowboard είναι στις προτεραιότητές τους.
Αναμφίβολα, όμως, το Cortina d ’Ampezzo εκτός από μοναδικές εμπειρίες στα χιόνια έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στους επισκέπτες του. Πολλά εστιατόρια με ιταλική κουζίνα, ξενοδοχεία όπου θα βιώσετε την απόλυτη χαλάρωση μέσα στην ησυχία του βουνού και ένα μεγάλο πολεμικό μουσείο απομεινάρι του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να συναντηθείτε με την ιστορία μέσα από σήραγγες και τάφρους που καλύπτουν έκταση 80 χιλιομέτρων είναι τα στοιχεία που θα ανάγουν τις εκδρομές σας για σκι στην Ευρώπη σε άλλο επίπεδο. Άλλωστε, το Cortina d ’Ampezzo φιλοξένησε το 1956 τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτέλεσε το σκηνικό καταδίωξης στο χιόνι στην ταινία του Τζέιμς Μπόντ, “For your eyes only”. Σκέφτεστε, λοιπόν, τίποτα καλύτερο από αυτό το σκηνικό για τις χειμερινές σας αποδράσεις στην Ευρώπη;

Ξενοδοχεία στο Cortina d’Ampezzo Πτήσεις για Cortina d’Ampezzo

6. Madonna di Campiglio, φύγαμε για το καλύτερο snow park

Madonna di Campiglio, φύγαμε για το καλύτερο snow park

Αν σκέφτεστε να περάσετε τις χειμερινές σας διακοπές σε ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη και παράλληλα να βιώσετε την παραμυθένια ατμόσφαιρα ενός γραφικού χωριού των Ιταλικών Άλπεων μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, τότε το χωριό Madonna di Campiglio είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Αν και δεν συναγωνίζεται τη φήμη άλλων χιονοδρομικών κέντρων στην Ιταλία, κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Oι πίστες του έχουν έκταση 150 χιλιομέτρων και ποικίλουν ανάλογα με το επίπεδο ικανοτήτων σας στο σκι, προσφέροντας διαδρομές για δεινούς ή μη σκιέρ. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτού του παραμυθένιου χωριού είναι ότι διαθέτει και ένα καταπληκτικό snow park που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα της Ιταλίας, όπου μπορείτε να επιδοθείτε σε κάθε είδους περιπέτειες με το χιόνι. Οι χειμερινές διακοπές για σκι στο Madonna di Campiglio θα αποτελέσουν μια μοναδική εμπειρία για όλους εσάς που στη σκέψη σας διακοπές και χιόνι πάνε μαζί.

Ξενοδοχεία στο Madonna di Campiglio Πτήσεις για Madonna di Campiglio

7. Chamonix, το διαμάντι του “Λευκού όρους”

Chamonix, το διαμάντι του “Λευκού όρους”

Όσοι από εσάς ονειρεύεστε να κάνετε την υψηλότερη στον κόσμο κάθετη πτώση σε χιονοδρομική πίστα και συγχρόνως να απολαύσετε τη μεγαλύτερη διαδρομή σε μήκος, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα από άποψη ομορφιάς αλλά και κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας που ακούει στο όνομα Chamonix. Με μήκος 22 χιλιόμετρα και ύψος 2.806 μέτρα η πίστα αυτή θα σας καταπλήξει. Μπορεί το Chamonix να μην βρίσκεται μέσα στη λίστα με τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, αλλά κατέχει τον τίτλο του πιο διάσημου χιονοδρομικού κέντρου στο κόσμο, προσφέροντας στους πολυάριθμους επισκέπτες του τις πιο οργανωμένες εγκαταστάσεις και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για εκδρομές για σκι στην Ευρώπη και αυτό θα το αντιληφθείτε από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας στο όμορφο αυτό χωριό και στο εξαιρετικής ποιότητας χιόνι που διαθέτει στις 70 περίπου πίστες του. Λάτρεις ή μη του χιονιού κάτω από την υψηλότερη κορυφή των Άλπεων, το επιβλητικό “Λευκό όρος”, θα ‘έχετε την ευκαιρία να επιδοθείτε σε αμέτρητες δραστηριότητες στο χιόνι και να ζήσετε μοναδικές συγκινήσεις, κατηφορίζοντας τις αμέτρητες απότομες πλαγιές του που συνθέτουν ένα σκηνικό αντιθέσεων που θα σας μείνει αξέχαστο. Το Chamonix, η πρώτη διοργανώτρια πόλη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 1924 και σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο της Γενεύης είναι πανέτοιμη να σας υποδεχθεί, διαθέτοντας πίστες που ικανοποιούν όλα τα γούστα και όλες τις απαιτήσεις.

Ξενοδοχεία στο Chamonix Πτήσεις για Chamonix

8. Bansko, η πολυτέλεια του χιονιού σε απόσταση αναπνοής

Bansko, η πολυτέλεια του χιονιού σε απόσταση αναπνοής

Τελευταίο αλλά όχι και λιγότερο σημαντικό το Bansko, το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία αλλά και ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στα Βαλκάνια με υπερσύχρονες εγκαταστάσεις. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις αλπικές πίστες αλλά αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για χειμερινές αποδράσεις στο χιόνι, αφού βρίσκεται μόλις 210 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και συνιστά ταυτοχρόνως μια οικονομική λύση για όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις που επιβάλλουν τα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Ωστόσο, στο Bansko θα βρείτε πίστες που δεν συγκρίνονται με εκείνες των υπολοίπων χιονοδρομικών κέντρων στην Ελλάδα και εγκαταστάσεις που θα σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους. Όσοι αγαπούν τα χειμερινά σπορ και σχεδιάζουν χειμερινές διακοπές για σκι, στα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα, στο Bansko θα βρουν πραγματικά αυτά που ονειρεύονται. Σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη, το Bansko διαθέτει 16 πίστες που φτάνουν τα 65 χιλιόμετρα σε υψόμετρο 2000-2.500 μέτρα, οι οποίες αντιστοιχούν σε όλους τους βαθμούς δυσκολίας με την περίφημη πίστα Tomba να απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε δεινούς σκιέρ.

Το Bansko, όμως, δεν είναι ένας χειμερινός προορισμός που απευθύνεται μόνο σε όσους επιδίδονται στα χειμερινά σπορ αλλά και ένας προορισμός που καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας. Με πολλά ξενοδοχεία, μπαρ, παραδοσιακές ταβέρνες, παιδικούς σταθμούς και παιδότοπους για τους μικρούς επισκέπτες αλλά και πλήθος από δραστηριότητες στο χιόνι προορισμένους αποκλειστικά για αυτούς, είναι ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη όπου μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας. Άλλωστε, το Bansko βρίσκεται στην οροσειρά Pirin, περιοχή που συγκαταλέγεται από την Unesco ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, Αφεθείτε, λοιπόν, στην παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει, κάντε μια βόλτα στο πανέμορφο και γραφικό χωριό και δοκιμάστε τις τοπικές αλλά και ευρωπαϊκές γεύσεις που έχει να σας προσφέρει σε ένα από τα πολλά και καλά του εστιατόρια.

Ξενοδοχεία στο Bansko Πτήσεις για Bansko