Loading
Φόρτωση

Ρομαντικοί προορισμοί, για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο με το ταίρι σας

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και ακόμη και αν δεν πιστεύετε πολύ στον  ξενόφερτο θεό του Έρωτα, μη χάσετε την ευκαιρία για μια απόδραση από την καθημερινότητα, αφού οι ρομαντικοί προορισμοί, για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο με το ταίρι σας είναι πολλοί και πόσο μάλλον οι ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη, αν βέβαια τα οικονομικά σας το επιτρέπουν.

Τι θα λέγατε, λοιπόν, για ένα σύντομο ταξίδι και ένα διήμερο για ερωτευμένους σε πόλεις που από την πρώτη ματιά ασκούν στους επισκέπτες τους μια γοητεία και διαθέτουν έναν ερωτισμό πίσω από κάθε τους γωνιά;

Μπρίζ, και το παραμύθι ζωντανεύει

 

Τι να πει κανείς γι’ αυτή τη λιλιπούτεια πόλη στα βορειοδυτικά του Βελγίου που μαγνητίζει τις αισθήσεις και αιχμαλωτίζει με την ομορφιά της. Στην κατηγορία ρομαντικοί προορισμοί το όνομα Μπρίζ κατέχει κυρίαρχη θέση, όποια εποχή του χρόνου και  αν διαλέξετε να πάτε και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για διήμερο για ερωτευμένους. Δικαίως την αποκαλούν «Βενετία του Βορρά», αφού μοιάζει με πλωτή πολιτεία με τα πολυάριθμα κανάλια της να τη διατρέχουν από τη μία άκρη στην άλλη, προσφέροντας στους ερωτευμένους ένα ειδυλλιακό σκηνικό, για να ζήσουν τις πιο ρομαντικές στιγμές.

Και μόνο η βόλτα στα μεσαιωνικά της δρομάκια δίνει την αίσθηση μιας άλλης εποχής βγαλμένης από ιπποτικό μυθιστόρημα με τα ζεστά καφέ και τα μπιστρό με τις υπέροχες σοκολάτες να αποτελούν ένα ζεστό καταφύγιο από το κρύο και μια ρομαντική φωλιά. Παρά  το γεγονός ότι το Φεβρουάριο ομολογουμένως το κρύο είναι τσουχτερό, τολμήστε με το  ταίρι σας να βγάλετε βαρκάδα τον έρωτά σας μέσα στα πανέμορφα κανάλια και να περιηγηθείτε στην πόλη με το βλέμμα ψηλά. θα περάσουν μπροστά από τα μάτια σας κτίρια απαράμιλλης αρχιτεκτονικής ομορφιάς, παλάτια θα ζωντανέψουν στις όχθες των καναλιών, θυμίζοντας τοπία από καρτ ποστάλ, ενώ οι αντικατοπτρισμοί των δέντρων και των κτιρίων θα σας  παρασύρουν σ’ ένα μοναδικό ταξίδι αισθήσεων με τους πάλλευκους κύκνους να δανείζουν το σχήμα τους στα ρυτιδιασμένα νερά.

Θέα από ψηλά..

Αφού χορτάσετε τη βόλτα και τη βαρκάδα, μια θέα της πόλης αυτή τη φορά από ψηλά θα σας πείσει πως ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη και Μπριζ πάνε μαζί. Με το βλέμμα να χάνεται στο βάθος της πόλης και με τις κόγχες και τα σχήματα των μεσαιωνικών κτιρίων να στολίζουν το ηλιοβασίλεμα, πάρτε αγκαλιά το ταίρι σας και αφεθείτε στην μαγευτική θέα από το πιο ψηλό σημείο της πόλης, από το καμπαναριό του επιβλητικού  καθεδρικού ναού που βρίσκεται στο κέντρο.

Ένα από τα σημεία της πόλης όπου ο ρομαντισμός βρίσκει το δικό του παράδεισο είναι και η λίμνη του Minnewater στην οποία θα φτάσετε, αφού διασχίσετε το ιστορικό κέντρο. Η θέα στο σημείο είναι παραμυθένια και το τοπίο είναι κάτι παραπάνω από ονειρικό. Οι όχθες της λίμνης φιλοξενούν πουλιά και κατάλευκες πάπιες που αγέρωχες επιπλέουν στα ήρεμα νερά με φόντο τα δέντρα και τις πολύχρωμες φυλλωσιές τους στα χρώματα του κίτρινου και του κόκκινου.

Μην ξεχάσετε να απαθανατίσετε τις ρομαντικές σας στιγμές, βγάζοντας μια φωτογραφία στη γέφυρα της Rozenhoedkaai, προτού απολαύσετε το γεύμα σας στο τέλος της μέρας. Η Μπριζ διαθέτει επιλογές για φαγητό που μπορούν να καλύψουν όλα τα βαλάντια, από μικρά μαγαζιά με γρήγορα πιάτα, όπως οι τηγανητές πατάτες Βελγίου μέχρι εστιατόρια βραβευμένα με Micheline και πριν φύγετε από την πόλη επισκεφτείτε το παραδοσιακό ζυθοποιείο το οποίο λειτουργεί συγχρόνως και ως μουσείο και δοκιμάστε εξαιρετικές βέλγικες μπύρες.

Αεροπορικά Εισιτήρια για Μπρίζ

Ξενοδοχεία στη Μπρίζ

Φλωρεντία, στα χνάρια του απόλυτου ρομαντισμού

Ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη σαφώς και δεν νοούνται χωρίς τη Φλωρεντία, αφού όταν σκεφτόμαστε πόλεις για ερωτευμένους είναι μία από τις πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό. Κόκκινες σκεπές να ζωγραφίζουν τον μπλε ουρανό μέχρι τα βάθη  του, γέφυρες να στολίζουν αψιδωτά τα νερά του ποταμού Άρνο, επιβλητικά αναγεννησιακά κτίρια να κόβουν την ανάσα, μεγάλες πλατείες και κήποι που προσφέρονται για ηρεμία και  χαλάρωση, διάσπαρτα έργα τέχνης του Μιχαήλ Άγγελου και του Ντα Βίντσι που την         μετατρέπουν σε ένα ζωντανό μουσείο είναι μερικοί μόνο λόγοι που κάνουν τη Φλωρεντία ένα πραγματικά ανθισμένο λουλούδι, όπως σημαίνει και το όνομά της.

Πράγματι, πρόκειται για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης αλλά και της Τέχνης, αφού αποτέλεσε τη «μήτρα» κορυφαίων έργων και ταλαντούχων καλλιτεχνών. Η αλήθεια είναι πως η Φλωρεντία, αυτό το «άνθος» της Ιταλίας, δεν μπορεί να σας αφήσει να εξαντλήσετε τις μυρωδιές του  μόνο μέσα σ’ ένα διήμερο, αλλά ακόμη και αν διαθέτετε λίγες μέρες για μια σύντομη ρομαντική απόδραση, θα σας ανταμείψει με το κάλλος του.

Ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη και κάθε γωνιά της ιταλικής αυτής πόλης είναι και ένα ρομαντικό καλωσόρισμα. Και μόνο αν περπατήσετε μέσα στα στενά της και αν κάνετε περαντζάδα στις γέφυρες που καμαρωτές στέκουν πάνω από τον ποταμό Άρνο, θα νιώσετε τη ρομαντική ατμόσφαιρα να τυλίγει όλες σας τις αισθήσεις. Στη διάσημη γέφυρα Ponte Vecchio που διεκδικεί τον τίτλο του πιο ρομαντικού σημείου της πόλης, απολαύστε την ώρα που ο ήλιος βουτά στα βάθη του ορίζοντα, βάφοντάς τον με κόκκινες αποχρώσεις, ενώ από τη γέφυρα Piazzale  Michelangelo βουτήξτε νοερά στα νερά του ποταμού Άρνο, όπως αυτός ξεδιπλώνει μπροστά σας την ομορφιά του.

Φλωρεντία έξω από την βαβούρα του κέντρου.

Μία ακόμη πανοραμική θέα της πανέμορφης πόλης μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη φορά από το υψηλότερο σημείο του καθεδρικού ναού της. Ο λόγος για τη Santa Maria del Fiore, έναν από τους πιο όμορφους και πιο εντυπωσιακούς καθεδρικούς της Ευρώπης, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τη νεογοτθική του πρόσοψη φτιαγμένη από μάρμαρα Τοσκάνης.

Όπως όλοι οι ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη έτσι και η Φλωρεντία έχει πολλά σημεία που προσφέρουν αξέχαστες ρομαντικές στιγμές. Αν νιώσετε την ανάγκη να απομακρυνθείτε λίγο από το ιστορικό κέντρο και να απομονωθείτε, τότε προτιμήστε ένα σημείο στην άλλη πλευρά του Άρνο, το Oltrano.  Εκεί, η πόλη αποκτά άλλο χρώμα και η ζωή κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς, πολύ πιο χαλαρούς. Η γραφική αυτή συνοικία ενδείκνυται για ρομαντικούς περιπάτους στα γραφικά σοκάκια της μακριά από το βλέμμα των τουριστών. Άλλωστε, δεν ήταν τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας από  τους Μεδίκους, που δημιούργησαν ένα παλάτι το οποίο φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης.

Οι αναγεννησιακοί κήποι Boboli προσφέρονται για έναν άκρως ρομαντικό περίπατο ανάμεσα σε ανθισμένα μονοπάτια και έργα τέχνης που φαίνεται να ξεπηδούν πίσω από κάθε γωνιά. Ακολουθήστε το δρόμο με τα πανύψηλα κυπαρίσσια, για να   οδηγηθείτε στην πανέμορφη λίμνη και πηγαίνοντας προς την κορυφή του λόφου η θέα στην πόλη αλλά και στα περίχωρα θα χαραχτεί στη μνήμη σας για πάντα.

Τέλος, αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, αξίζει να επισκεφτείτε κάποια μουσεία και γκαλερί από τα πολλά που διαθέτει η πόλη, όπως η Academia και η Galleria Uffizzi, θαυμάζοντας έργα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της Ιταλίας μεταξύ των οποίων και τη Γέννηση της Αφροδίτης, του Μποτιτσέλι, ένα μνημείο αφιερωμένο εξολοκλήρου στον έρωτα, ενώ η περιήγηση στα παλάτια Vecchio και Bargello θα σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή.

Αεροπορικά Εισιτήρια για Φλορεντία

Ξενοδοχεία για Φλορεντία

Ανσί, έρωτας με φόντο τις Άλπεις.

By Yves LC – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35176451

Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι, αφού μερικά από τα πιο ρομαντικά και γραφικά  μεσαιωνικά χωριά βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις Άλπεις. Οι ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη αυτή τη φορά πηγαίνουν 35 χιλιόμετρα νότια της Γενεύης και καταλήγουν στο Ανσί, νοτιοδυτικά  της Γαλλίας, γνωστό και ως το «μαργαριτάρι των Άλπεων». Το σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι και εσείς με το ταίρι σας πρωταγωνιστές σε μία από τις πιο διάσημες πόλεις για ερωτευμένους. Επιβεβαιώνοντας τη ρήση πως τα καλύτερα αρώματα κρύβονται σε μικρά μπουκαλάκια, αναμφίβολα η πόλη αυτή θα σας μεθύσει με το άρωμά της.

Περιτριγυρισμένη από τις Άλπεις είναι κυριολεκτικά στα πόδια σας, αφού είναι τόσο μικρή που δεν θα χρειαστείτε κανένα απολύτως μέσο, για να την γυρίσετε και να ανακαλύψετε την ομορφιά που κρύβεται πίσω από κάθε μικρή γέφυρα, πίσω από κάθε γραφική γωνιά και πίσω από κάθε της κανάλι. Επισκεφτείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, χαθείτε μέσα στα μεσαιωνικά δρομάκια με τα πολύχρωμα σπίτια των οποίων τα παραθύρια  είναι γεμάτα από λουλούδια και απολαύστε ειδυλλιακά τοπία, όπως αυτά ξεπροβάλλουν μέσα από τα υδάτινα κανάλια. Οπωσδήποτε, συνδυάστε τη ρομαντική σας βόλτα με μια στάση για ζεστό καφέ σ’ ένα από τα πολλά παραμυθένια καφέ και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις που αποτελούν υπέρτατη γαστρονομική εμπειρία συμπεριλαμβανομένων και των διάσημων τυριών της Σαβοϊας.

Βόλτα στη λίμνη

Δεδομένου ότι η Ανσί είναι χτισμένη στις όχθες μιας εκπληκτικής λίμνης θα σας προσφέρει  εξαρχής ένα ιδιαίτερα ρομαντικό σκηνικό, για να χαρείτε τις διακοπές με το ταίρι σας, δικαιολογώντας την άποψη ότι οι ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη και η Ανσί είναι συνώνυμα. Κατά μήκος της λίμνης υπάρχουν γραφικά σπιτάκια και μαγαζιά, ενώ στο  κέντρο της την προσοχή κλέβει ένα επιβλητικό ιστορικό μνημείο χτισμένο μέσα στο νερό,  το  Palais de l’Ile. Κάντε μια βαρκάδα στη λίμνη, φωτογραφηθείτε με φόντο το παραμυθένιο κάστρο και τις κορφές των χιονισμένων Άλπεων  και δώστε ένα από τα πιο ρομαντικά φιλιά σας στη διάσημη «Γέφυρα των Εραστών», εξασφαλίζοντας σύμφωνα με την παράδοση την αιώνια αγάπη και συμβίωσή σας.

Κάντε ένα ρομαντικό πικ νικ μόνο για δύο στους Κήπους της Ευρώπης, έχοντας από πριν  προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα προϊόντα από τις υπαίθριες αγορές που βρίσκονται στην Ανσί και αν έχετε περισσότερο χρόνο, βγείτε λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη και επισκεφτείτε δυο κάστρα που πραγματικά αποτελούν την επιτομή του ρομαντισμού. Τα Château de Menthon και Chateau de Duingt θα σας κάνουν να νιώσετε πως είσαστε ήρωες από ένα ρομαντικό μυθιστόρημα στο Μεσαίωνα και πως η Ανσί ανήκει δικαίως στις πιο διάσημες πόλεις για ερωτευμένους.

Αεροπορικά Εισιτήρια για Γενεύη

Ξενοδοχεία στο Ανσί

Στη Βενετία ο έρωτας καθρεπτίζεται στα νερά των καναλιών

Ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη και η Βενετία πρωτοστατεί ανάμεσά τους. Ποιος, άλλωστε, μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία και στο ρομαντισμό που αποπνέει κάθε γωνιά αυτής της μαγικής πλωτής πολιτείας που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ρομαντικές πόλεις για ερωτευμένους; Αμέτρητα κανάλια, γόνδολες να ρυτιδιάζουν τα νερά, πέτρινα γεφύρια, γραφικές πλατείες, παλάτια κομψοτεχνήματα αρχιτεκτονικής, απόκοσμα σοκάκια και η Βενετία μοιάζει να ανήκει στους πιο ρομαντικούς προορισμούς για ερωτευμένους.

Μια βόλτα με γόνδολα, όπως αυτή θα περνά αργά κάτω από τα πανέμορφα γεφύρια, είναι μια εμπειρία που ξεπερνά κάθε όριο ρομαντισμού. Παρέα με το ταίρι σας, αφήστε τους παφλασμούς των νερών να σας γαληνέψουν, θαυμάστε γέρνοντας στον ώμο του αγαπημένου σας τα παραθαλάσσια παλάτια με έντονες τις επιρροές από το μπαρόκ, το βυζαντινό και το αραβικό στοιχείο, καθώς και από την Αναγέννηση και απολαύστε τη μελωδική φωνή του γονδολιέρη με τη χαρακτηριστική ριγωτή μπλούζα και το καπέλο. Αν πάλι τα οικονομικά σας δεν επιτρέπουν τη βαρκάδα με την ομολογουμένως ακριβή γόνδολα, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα targhetti που μοιάζει με γόνδολα και που θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο. Η λιμνοθάλασσα, βέβαια, της Βενετίας προσφέρεται και για περιηγήσεις στα φημισμένα νησάκια Μπουράνο και Μουράνο, όπου τα πολύχρωμα σπίτια, τα κομψοτεχνήματα από γυαλί και η γραφικότητά τους θα σας συνεπάρουν.

Ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη για ζευγάρια και το ταξίδι στη Βενετία συνεχίζεται στη γραφική πλατεία του Αγίου Μάρκου. Την ώρα που ο ήλιος θα γέρνει στον ορίζοντα και οι μεγαλοπρεπείς τρούλοι της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου θα βάφονται στα χρώματα της δύσης, απολαύστε τον καφέ σας με τα περιστέρια να γεμίζουν τον ουρανό και τις υπαίθριες καντάδες να ντύνουν με τις μελωδίες τους τις πιο ρομαντικές σας σκέψεις.

Βόλτες για ερωτευμένους.

Η Βενετία, όμως, εκτός από τις υδάτινες περιπλανήσεις προσφέρεται και για αθεράπευτα ρομαντικές βόλτες μέσα στα στενά και στα σοκάκια της που συνδέονται μεταξύ τους με αμέτρητα τοξωτά γεφύρια, δημιουργώντας ένα μυστηριώδες σκηνικό από κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά εσάς. Θαυμάστε τα κάθε λογής μαγαζάκια με τα χειροποίητα δώρα, τα στολίδια από γυαλί και φυσικά τώρα τον Φεβρουάριο τις ενετικές μάσκες, φάτε σε μία παραδοσιακή τρατορία, πιείτε τον καφέ ή το τσάι σας με υπόκρουση από τις ορχήστρες του δρόμου και κάντε βόλτα με το ταίρι σας σε ήσυχες πλατείες και σε ήσυχες γωνιές μακριά από το πλήθος των τουριστών, γνωρίζοντας την αληθινή εικόνα τη Βενετίας.

Ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία, ιδιαίτερα για διακοπές για ζευγάρια θεωρείται και η γέφυρα του Ριάλτο από όπου αγκαλιά με το αγαπημένο σας πρόσωπο ρεμβάστε τη θέα που ξετυλίγεται μπροστά σας με το μεγάλο κανάλι να χρυσαφίζει κάτω από τις ακτίνες του ήλιου. Τέλος, στην κεντρική πλατεία, το Παλάτι των Δόγηδων θα σας μεταφέρει στον τρόπο ζωής των ηγετών της Βενετίας, αφού αυτό αποτελούσε την κατοικία τους, ενώ το θέατρο Λα Φενίτσε σας περιμένει να απολαύσετε μια αξέχαστη βραδιά όπερας.

Αεροπορικά Εισιτήρια για Βενετία

Ξενοδοχεία στη Βενετία