Loading
Φόρτωση

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πράγματι, η επιλογή ενός προορισμού για οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη μπορεί να σας φέρνει άγχος και να σας γεμίζει με διάφορες ανησυχίες και ποικίλους προβληματισμούς. Άλλωστε, οι ανάγκες και οι ταξιδιωτικές προτεραιότητες για διακοπές με παιδιά είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που έχουμε, όταν είμαστε μόνοι μας ή με την παρέα μας.

Τα πράγματα τώρα θέλουν περισσότερη σκέψη και οργάνωση, ώστε τα οικογενειακά ταξίδια να αποτελέσουν μια αξέχαστη εμπειρία που θα αποτυπωθεί όχι μόνο στις φωτογραφίες του κινητού και της ψηφιακής κάμερας αλλά και στις μνήμες όλων για πολλά χρόνια μετά.

Ετοιμάστε, λοιπόν, τις βαλίτσες σας, βάλτε μέσα τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης,  ακόμη και τα αγαπημένα τους παιχνίδια, ανοίξτε τον χάρτη και ελάτε να δούμε μαζί ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη.

Παρίσι, οικογενειακές διακοπές στην πόλη του φωτός και του παιχνιδιού

 

Η ώρα για τον κόσμο του παραμυθιού έφτασε, όπως και η ώρα για τις πιο διασκεδαστικές οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη. Με μία λέξη, Γαλλία, ο  απόλυτος προορισμός όπου όλη η οικογένεια θα περάσει αξέχαστες στιγμές, δοκιμάζοντας τα περίφημα κρουασάν, τις γνωστές μπαγκέτες αλλά και τις πεντανόστιμες κρέπες, βολτάροντας στις όχθες του γραφικού Σηκουάνα και στους κήπους και κάνοντας εξορμήσεις στα θεματικά πάρκα που διαθέτει η πόλη του φωτός.

Διακοπές με παιδιά στο Παρίσι σημαίνει μόνο διασκέδαση και αυτό θα το καταλάβετε αμέσως, αφού και μόνο μια βόλτα στην πόλη θα σας πείσει. Η  επίσκεψη στην Παναγία των Παρισίων θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια σας την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων, ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά θα φέρει στη μνήμη τους τον Κουασιμόδο και την Εσμεράλδα, τους ήρωες από το βιβλίο του Βίκτωρος Ουγκό.

Η επίσκεψη σ’ ένα μουσείο του Παρισιού μπορεί να αποδειχθεί πολύ ενδιαφέρουσα για τους μικρούς μας φίλους. Το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους και εργαστήρια όπου μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία της τέχνης ακόμη και μέσω διαδραστικών εκθεμάτων.

Τέλος, ο Βοτανικός κήπος στο Παρίσι προσφέρεται για αποδράσεις ανεπανάληπτες, καθώς τα παιδιά θα δουν το περίφημο κόκκινο πάντα, καθώς και πολλά είδη ζώων που τελούν υπό εξαφάνιση από τη Γαλλία μέχρι  και το Λίβανο και από τις Άλπεις μέχρι και τα Ιμαλάια.

Eurodisney -Disneyland Paris

Οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Γαλλία και η περιπέτεια συνεχίζεται με τη μία και μοναδική Eurodisney, εκεί όπου το όνειρο κάθε μικρού και μεγάλου παιδιού γίνεται πραγματικότητα. Ατελείωτα παιχνίδια κάθε λογής, συνάντηση με τους διάσημους ήρωες των κόμικς, φαντασμαγορικά σόου και παρελάσεις των ηρώων είναι μερικά μόνο από όσα θα μπορέσετε να απολαύσετε σε μία οικογενειακή εξόρμηση στο πιο εντυπωσιακό πάρκο της Ευρώπης. Κολυμπήστε με τον Νέμο, ανεβάστε την αδρεναλίνη σας στα ύψη με το τρένο του Indiana Jones, περάστε μια βόλτα από τον Πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης, για να ξεκουραστείτε και απολαύστε τη σκοτεινή διαδρομή στον κόσμο των Πειρατών. Και επειδή μια μέρα σίγουρα δεν φτάνει, προτιμήστε να μείνετε σ’ ένα από τα πολλά ξενοδοχεία που διαθέτει για ακόμη περισσότερες ώρες χαράς και ανεμελιάς.

Μπορεί η Disneyland να είναι η βασίλισσα των θεματικών πάρκων στην Ευρώπη αλλά σίγουρα η επίσκεψη και σε κάποια άλλα επιβάλλεται. Σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων  βόρεια του Παρισιού το γαλατικό χωριό σας περιμένει με τους Γαλάτες και τους Ρωμαίους να ακονίζουν τα δόντια τους και μέσα από αληθινές αναπαραστάσεις να σας μεταφέρουν στις σελίδες του διαχρονικού κόμικ. Οβελίξ και Αστερίξ βρίσκονται επί ποδός, προσφέροντας αξέχαστες γαλατικές στιγμές σ’ ένα από τα ομορφότερα ευρωπαϊκά πάρκα και οι οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη αποκτούν αέρα «γαλατικό».

Όσο για τους λάτρεις της σοκολάτας, το Παρίσι δεν θα τους αφήσει καθόλου παραπονεμένους, αφού στο μουσείο της σοκολάτας που βρίσκεται εγκατεστημένο σ’ ένα παλιό βικτωριανό τριώροφο κτίριο, τα σοκολατένια εκθέματα θα σας μαγέψουν ή καλύτερα θα σας γλυκάνουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Μέσα από το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού μπορείτε να ανακαλύψετε το μουσείο, ενώ η συμμετοχή σε εργαστήρια γλυκών θα αποδειχθεί μια εμπειρία εξαιρετική.

Αεροπορικά εισιτήρια για Παρίσι

Ξενοδοχεία στο Παρίσι

Λονδίνο και οικογενειακές διακοπές βγαλμένες από μυθιστόρημα

Οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη δεν νοούνται χωρίς Λονδίνο. Η χώρα του Καρόλου Ντίκενς, του Harry Potter, των Lego, των θεματικών πάρκων και των πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές  με παιδιά κάθε ηλικίας και οικογενειακά ταξίδια που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Πολλές οι δραστηριότητες και τα αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια, ξεκινώντας από μια επίσκεψη στο περιβόητο Μάτι του Λονδίνου “London Eye”, την τεράστια ρόδα στις όχθες του Τάμεση που προσφέρει πανοραμική άποψη της πόλης μέχρι και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων και συνεχίζοντας με το μουσείο της Μαντάμ Τισό “Madame Tesseu” όπου θα φωτογραφηθείτε με τα διάσημα κέρινα ομοιώματα. Σε πολλά από τα  μουσεία που διαθέτει η πόλη, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές στιγμές, όπως στο μουσείο φυσικών επιστημών “Science Museum”  και στο πλανητάριο. Η βόλτα στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου που φιλοξενεί ζώα από όλον τον κόσμο, όπως και στο καταπράσινο πάρκο του Greenwich είναι μια ιδανική πρόταση για μια εκδρομή με τα παιδιά, όπου όλοι μαζί θα μπορέσετε να ζήσετε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Πάρκα πάρκα πάρκα…..

Και φυσικά, οι οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη και μάλιστα στο Λονδίνο  δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω, αφού μιλάμε για μια πόλη με θεματικά πάρκα που θα κλέψουν την καρδιά μικρών και μεγάλων. Λίγο έξω από το Λονδίνο έχει στηθεί μια ολόκληρη πόλη φτιαγμένη από εκατομμύρια χρωματιστά τουβλάκια, τα αγαπημένα σε όλους Lego. Στην περίφημη Legoland θα βρεθείτε ανάμεσα σε  Φαραώ, ιππότες, Βίκινγκς και τα διάσημα «φορτηγά τέρατα», θα έχετε την ευκαιρία για μια  βουτιά σε δεξαμενή με πολλά είδη τροπικών ψαριών και καρχαριών, θα εξερευνήσετε τον Τάφο του Φαραώ και θα περιπλανηθείτε στη χώρα των Bikings.

Αν διαθέτετε λίγο περισσότερο χρόνο, σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το  ΤhorpePark, ένα πάρκο που απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερη ηλικίας, τα οποία κυριολεκτικά θα το λατρέψουν, αφού τα extreme sports έχουν την τιμητική τους και οι πιο μεγάλοι θα νιώσουν την αδρεναλίνη τους να ανεβαίνει μαζί με τα roller coaster στα ύψη!

Επίσης, το πάρκο του Chessington World of Adventures ένας ακαταμάχητος συνδυασμός  ζωολογικού κήπου, λούνα πάρκ και άγριας φύσης θα αποδειχθεί επίγειος παράδεισος με εναέριες διαδρομές αλλά και υποβρύχιες ανακαλύψεις στο Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής που διαθέτει.

Τέλος μην παραλείψετε να πάτε στο studio της Warner Bros που είναι αφιερωμένο στον Harry Potter και στο Dickens World, στο Kent όπου οι ήρωες του διάσημου συγγραφέα αλλά και η ίδια του η ζωή ζωντανεύει μέσα από αναπαραστάσεις και μέσα από κινηματογραφικές ταινίες.

Αεροπορικά εισιτήρια για Λονδίνο

Ξενοδοχεία στο Λονδίνο

Στη Βαρκελώνη τα οικογενειακά ταξίδια έχουν σφραγίδα Gaudi

Στη Βαρκελώνη οι οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη αποκτούν χαρακτήρα και νόημα διαφορετικό. Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες και φιλικές προς τις οικογένειες ευρωπαϊκές πόλεις που θα πρέπει να εντάξετε στις πρώτες σας επιλογές  για διακοπές με παιδιά, αφού η Βαρκελώνη είναι από  μόνη της ένα μεγάλο πάρκο. Η χώρα του Gaudi, των παραμυθένιων πάρκων που θυμίζουν εικόνες βγαλμένες από όνειρο, οι βόλτες στη Barcelonetta και οι τοπικές της γεύσεις θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Η Segrada Familia το γιγαντιαίο αυτό οικοδόμημα του Gaudi είναι αδύνατον να μην  προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών, ενώ η βόλτα στο περίφημο πάρκο Guel θα σας μεταφέρει αυτομάτως σ’ ένα ζωντανό παραμύθι. Σιντριβάνια από δράκους, μαρμάρινα παγκάκια φτιαγμένα από πολύχρωμα μωσαϊκά, σπίτια που θυμίζουν κάθε είδους ζαχαρωτά και μια θέα στην πόλη θα σας μαγέψει. Και τι πιο συναρπαστικό και ταυτοχρόνως γευστικό από μια επίσκεψη στο μουσείο σοκολάτας με τα σοκολατένια γλυπτά παιδικών ηρώων και τις κάθε είδους λιχουδιές, όπου θα δείτε όλα τα στάδια επεξεργασίας της σοκολάτας με το σοκολατένιο ξωτικό από τη Μαδαγασκάρη σε ρόλο ξεναγού.

Το καλοκαίρι στην Βαρκελώνη

Αν πάλι βρεθείτε στη  Βαρκελώνη καλοκαίρι, μη χάσετε την ευκαιρία για μια βουτιά στις παραλίες που βρίσκονται στην πόλη αλλά και λίγο πιο έξω από αυτή. Επίσης, ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμα των διακοπών σας είναι μια επίσκεψη σε κάποια από τα πολλά και ενδιαφέροντα μουσεία.  Το μουσείο των επιστημών γνωστό ως CosmoCaixa  είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για εσάς και τα παιδιά σας να περάσετε μέσα από το  μικρό τροπικό δάσος του Αμαζονίου και να ξεναγηθείτε στο σύμπαν μέσα από ένα εκπληκτικό πλανητάριο, ενώ μην παραλείψετε  το Μουσείο Ιδεών και Εφευρέσεων, το μουσείο φυσικής ιστορίας και το μεγάλων διαστάσεων ενυδρείο.

Προτού φύγετε από την Βαρκελώνη και οι οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη λάβουν τέλος, μην ξεχάσετε να βάλετε στις αποσκευές σας και τις μνήμες που θα αποκομίσετε από το εξαιρετικό Port Aventura, ένα πάρκο που σας βάζει να τριγυρίσετε ανάμεσα σε πέντε διαφορετικούς κόσμους. Και όμως, μέσα σε αυτό το πάρκο, θα ταξιδέψετε νοερά από την Πολυνησία, την  Άγρια Δύση και τη Μεσόγειο μέχρι την Κίνα και το Μεξικό και αφού εξαντληθείτε από την περιήγηση στη ζούγκλα, ένα εκπληκτικό θαλάσσιο πάρκο σας περιμένει για ατελείωτες βουτιές σε τεράστιες πισίνες και απίστευτες νεροτσουλήθρες.

Αεροπορικά εισιτήρια για Βαρκελώνη

Ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη

Όλοι οι δρόμοι για οικογενειακές διακοπές οδηγούν στη Ρώμη

Οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη και η Ρώμη έχει να προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων σε μικρούς και μεγάλους, μετατρέποντας το ταξίδι σας σε  μοναδική εμπειρία. Άπειρα μουσεία που καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα, πανέμορφα πάρκα για βόλτες και στιγμές χαλάρωσης,  ζωολογικοί κήποι για τετ α τετ συναντήσεις με κάθε λογής  ζώα, τεράστιες πλατείες με υπέροχα σιντριβάνια και φυσικά άφθονα ζυμαρικά, πίτσες και παγωτά που θα κάνουν τους μικρούς ταξιδευτές να μην ξεκολλάνε από την πόλη.

Εδώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να “φοιτήσουν” έστω και για λίγες ώρες στο Σχολείο των Μονομάχων αλλά και στην περίφημη Σχολή της πίτσας που θα λατρέψουν. Τα μαθήματα των μονομάχων  σε απόσταση αναπνοής από το εμβληματικό Κολοσσαίο θα κάνει τους μικρούς ταξιδευτές να γνωρίσουν διάφορες τεχνικές  αρχαίων μαχητών και να έρθουν σε επαφή με αυτό το κομμάτι της ιστορίας της πόλης, ενώ στη Σχολή της πίτσας τα πράγματα είναι πολύ γευστικά, αφού  θα διδαχθούν τα μυστικά παρασκευής της γνήσιας ιταλικής πίτσας την οποία θα φτιάξουν μόνοι τους και  θα την απολαύσουν.

Τέλος, ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψετε στις οικογενειακές διακοπές  είναι το Time Elevator Rome, όπου μικροί και μεγάλοι μέσω μιας τρισδιάστατης ταινίας γνωρίζουν κάθε σημαντική στιγμή από την πολυετή ιστορία της Ρώμης.

Στα Περίχωρα….

Στην κατηγορία «προορισμοί για οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη» η Ρώμη πρωτοστατεί, αφού οι δραστηριότητες και οι εκπλήξεις στην Αιώνια Πόλη δεν έχουν τελειωμό. Στο Zoomarine, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, βρίσκεται ένα εξαιρετικό θαλάσσιο πάρκο με δελφίνια, θαλάσσια λιοντάρια και πολλά είδη εξωτικών πουλιών.  Επίσης, τα πάρκα που διαθέτει η Ρώμη και που βρίσκονται διάσπαρτα σε αυτήν συνιστούν μοναδική ευκαιρία, για να περάσετε χαλαρές και ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές.

Το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής, το Rainbow Magicland, θα μαγέψει τους μικρούς φίλους, καθώς προσφέρει  38 διαφορετικές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων τη Ναυμαχία, το Σπίτι του Χουντίνι και τα Αυτοκίνητα φόρμουλα. Οργανώστε μια μονοήμερη εκδρομή ή ένα πικνίκ στο περίφημο πάρκο στη Βίλλα Μποργκέζε. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα με κούνιες, κήπους, λίμνες και χώρους για ατελείωτες βόλτες. Στην ίδια έκταση φιλοξενείται και το ομώνυμο μουσείο σύγχρονης τέχνης όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να θαυμάσουν διάφορα καλλιτεχνήματα.

Για μια απογευματινή βόλτα και μια πανοραμική θέα σε όλη την πόλη προτιμήστε τον κήπο των Πορτοκαλιών, μια διάσημη «κλειδαρότρυπα» στην κορυφή ενός από τους λόφους που περιβάλλουν τη Ρώμη, μέσα από την οποία το βλέμμα σας φτάνει μέχρι και τον τρούλο του Βατικανού.

Φεύγοντας από την Αιώνια πόλη μην παραλείψετε μια επίσκεψη στην Καπέλα Σιστίνα, στο Βατικανό και  μια ευχή στη διάσημη Fontana di trevi, με την ελπίδα οι οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη να επαναληφθούν με την ίδια επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη!

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη

Ξενοδοχεία στη Ρώμη