Loading
Φόρτωση

Πού να πάτε οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα

Η επιλογή του προορισμού για τις διακοπές μας στην Ελλάδα είτε αυτές είναι χειμερινές είτε καλοκαιρινές αναμφίβολα αποτελεί μείζον θέμα συζήτησης. Για κάποιους είναι μια ανέμελη διαδικασία όπου το στοιχείο της περιπέτειας και της έκπληξης κυριαρχούν, αφήνοντας τον προγραμματισμό πολύ πίσω και δίνοντας το προβάδισμα στη τύχη και στο απροσδόκητο. Κάποιοι άλλοι πάλι είναι περισσότερο της άποψης πως “εκεί που πάω θέλω να ξέρω τι με περιμένει” και για αυτό οργανώνουν το ταξίδι τους προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Τι γίνεται, όμως, όταν θέλουμε να πάμε οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα;

Είτε είσαι οπαδός της μίας ή της άλλης άποψης τα πράγματα σίγουρα θέλουν περισσότερη σκέψη, όταν οι διακοπές δεν αφορούν μόνο εσένα, τους φίλους ή το αμόρε σου αλλά ολόκληρη την οικογένεια. Οι οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα είναι σχετικά μια εύκολη υπόθεση που όμως σίγουρα απαιτεί  προγραμματισμό, ώστε τα μικρά μέλη να περάσουν αξέχαστες διακοπές και τα οικογενειακά ταξίδια να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία!

Οι οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα μπορεί να είναι άκρως διασκεδαστικές και απολαυστικές, αφού η χώρα μας με το ήπιο κλίμα της, τις ασφαλείς, αμμουδερές ως επί το πλείστον παραλίες της, τα υπέροχα φυσικά της τοπία με το πλήθος των δραστηριοτήτων που προσφέρουν και με τα ενδιαφέροντα ιστορικά και πολιτιστικά της μνημεία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για διακοπές με παιδιά.  Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι φέτος τιμήθηκε με βρετανικό βραβείο ως ο καλύτερος προορισμός οικογενειακών διακοπών.

Φτιάξτε, λοιπόν, βαλίτσες, πάρτε μαζί σωσίβια, μπρατσάκια και κάθε λογής παιχνίδια και ετοιμαστείτε να περάσετε τις πιο όμορφες οικογενειακές σας διακοπές.

Κρήτη, ένας οικογενειακός παράδεισος

Κρήτη, ένας οικογενειακός παράδεισος

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος με την ποικιλομορφία του,  τις αντιθέσεις του και την πλούσια τοπική του παράδοση είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος που προσφέρεται για πάσης φύσεως διακοπές πόσο μάλλον για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς ιδιαίτερα για διακοπές με παιδιά, αφού διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να περάσουν αξέχαστα.

Οι θάλασσες είναι πολλές και διαφορετικές καλύπτοντας όλα τα γούστα με κάποιες από αυτές να είναι πιο εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες και πιο βαθιές. Ωστόσο, πολλές είναι οι επιλογές για πιο ασφαλείς παραλίες με ατελείωτες αμμουδιές που ενδείκνυνται για πλατσουρίσματα στα διάφανα και κρυστάλλινα νερά  και για ατελείωτα παιχνίδια. Φαλάσαρνα, Ελαφονήσι, Χρυσή Ακτή, Μαράθι είναι μερικές μόνο από αυτές που τα μικρά αλλά και τα πιο μεγάλα παιδιά θα τις λατρέψουν, ενώ μια επίσκεψη στο φημισμένο waterpark, ένα εκπληκτικό θαλάσσιο πάρκο στα γραφικά Χανιά θα τα ενθουσιάσει. Με εγκαταστάσεις πλήρως οργανωμένες, με τεράστιες νεροτσουλήθρες και παιδότοπους με παιχνίδια της Disneyland συνιστά την ιδανική επιλογή όπου μπορείτε να περάσετε όλη τη μέρα με τα παιδιά σας. Το Cretaquarium στο Ηράκλειο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν όλα τα είδη ψαριών.

Τέλος, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως το παλάτι της Κνωσού και το σπήλαιο Δίκταιο Άντρο στο νομό Λασιθίου, πεζοπορίες με μικρό βαθμό δυσκολίας για όλη την οικογένεια, όπως στο περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς αλλά και σε άλλα μικρότερα αλλά εξίσου εντυπωσιακά, καθώς και οργανωμένα τουριστικά θέρετρα που προσφέρουν όλες τις παροχές εξασφαλίζοντας εγγυημένες οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα είναι μερικοί μόνο λόγοι για τους οποίους αξίζει να την προτιμήσετε. Είτε πάτε για λίγες μέρες είτε για περισσότερες η Κρήτη θα αποδειχθεί για εσάς και την οικογένειά σας ένας μοναδικός προορισμός για οικογενειακά ταξίδια που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Ξενοδοχεία στη Κρήτη Πτήσεις για Κρήτη

Χαλκιδική, ο top οικογενειακός προορισμός στη Βόρεια Ελλάδα

Χαλκιδική, ο top οικογενειακός προορισμός στη Βόρεια Ελλάδα

Προορισμοί για οικογενειακές διακοπές χωρίς Χαλκιδική δεν νοούνται. Μπορεί να μην είναι νησί αλλά σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καλύτερα νησιά που φιγουράρουν ανάμεσα στις τοπ τουριστικές επιλογές κάθε χρόνο. Η Χαλκιδική με τα τρία της πόδια, τη Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Άγιο όρος προσφέρει μπροστά στα δικά σας πόδια όλες τις ομορφιές της και κάνει τις οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα να αποκτήσουν άλλο νόημα. Μπορεί να βρίσκεται στο άκρο της Βόρειας Ελλάδας και να ευνοεί περισσότερο τους Θεσσαλονικείς και γενικότερα τους Βοριοελλαδίτες, όμως, αν την επιλέξετε για οικογενειακά ταξίδια και φτάσετε μέχρι αυτή ένα είναι το σίγουρο, ότι θα ανταμειφθείτε για τον κόπο σας και με το παραπάνω.

Παραδεισένιες παραλίες προφυλαγμένες από τις καιρικές συνθήκες με ήρεμα νερά που παραπέμπουν σε φωτογραφίες από εξωτικά τοπία περιμένουν εσάς και τα παιδιά σας, για να τις απολαύσετε. Είτε σε αμμουδερές παραλίες είτε σε πιο απόμερους κολπίσκους το κολύμπι και οι δραστηριότητες στο νερό θα αποδειχθούν μια μοναδική εμπειρία.

Εξίσου μοναδικά, όμως, είναι και τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στη Χαλκιδική τα οποία διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις που η οικογένεια μπορεί να χρησιμοποιήσει κάνοντας τις διακοπές της μοναδικές. Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες διαθέτουν οργανωμένες δραστηριότητες όπου τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν, τη στιγμή που οι γονείς απολαμβάνουν το μπάνιο τους ή το spa τους.

Ωστόσο, εκδρομή με παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα σημαίνει και εναλλακτικές δραστηριότητες σαν και αυτές που προσφέρει η Χαλκιδική. Ποδηλασία και πεζοπορία στο καταπράσινο δάσος και τους λόφους της, μαθήματα καταδύσεων ακόμη και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας και επίσκεψη στο εξαιρετικό σπήλαιο των Πετραλώνων όπου φυλάσσονται εργαλεία και όπλα της Παλαιολιθικής εποχής, καθώς και σκελετοί ζώων είναι εμπειρίες συναρπαστικές που θα θυμάστε για πολλά χρόνια μετά.

Ξενοδοχεία στη Χαλκιδική Πτήσεις για Χαλκιδική

Ρόδος, οικογενειακές διακοπές με “αέρα” Ιπποτών

Ρόδος, οικογενειακές διακοπές με “αέρα” Ιπποτών

Ταξιδιωτικοί προορισμοί για παιδιά και Ρόδος είναι συνώνυμα. Το νησί των Ιπποτών συγκαταλέγεται δικαίως ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα και αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα οι φυσικές ομορφιές του νησιού και το πλήθος των δραστηριοτήτων που προσφέρει απ’ άκρη σ’ άκρη.

Τα μικρά παιδιά θα ξετρελαθούν  με τις δεκάδες παραλίες που υπάρχουν διάσπαρτες στο νησί και που έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία, στοιχείο ενδεικτικό της ποιότητας του νερού, ενώ στη περιοχή Φαληράκι θα επιδοθούν μαζί με τους γονείς σε αμέτρητες δραστηριότητες στο νερό στο μεγάλο waterpark.

Εκτός, όμως τις θάλασσες η Ρόδος φημίζεται για τις καλύτερες οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα και λόγω της Παλαιάς Πόλης, μιας μεσαιωνικής πόλης καλά συντηρημένης που επιτρέπει αμέτρητες βόλτες με την οικογένεια μέσα στα γραφικά της σοκάκια θυμίζοντας άλλες εποχές. Μία ακόμη πρόταση που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια είναι και η επίσκεψη σ’ ένα από τα γραφικότερα και τα πιο γνωστά χωριά της Ρόδου, τη Λίνδο όπου θα έχετε την ευκαιρία να ανεβείτε στην ακρόπολη που υπάρχει στην κορυφή θαυμάζοντας τη μαγευτική θέα.

Πόλος έλξης των μικρών φίλων αποτελεί τόσο  το ενυδρείο της Ρόδου που βρίσκεται κοντά στην Παλαιά Πόλη και που φιλοξενεί μια δεξαμενή αφής όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να προσπαθήσουν να πιάσουν διάφορα ψάρια, όσο και η περίφημη κοιλάδα με τις πεταλούδες. Πρόκειται για έναν βιότοπο, μια πευκόφυτη περιοχή με λίμνες, καταρράκτες, ξύλινα γεφυράκια που ενδείκνυται για οικογενειακή εκδρομή και όπου τα παιδιά θα δουν μία από τις σπανιότερες πεταλούδες του κόσμου.

Ακόμη, τα ξενοδοχειακά θέρετρα της Ρόδου διαθέτουν πισινές, παιδότοπους και πλήθος δραστηριοτήτων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των παιδιών. Στη περιοχή Μανδράκι  θα ενθουσιαστούν με τα τουριστικά υποβρύχια, θαυμάζοντας το βυθό αλλά και το σόου των δυτών που φέρνουν μπροστά στα μάτια τους διάφορα πλάσματα του βυθού, ενώ δεν πρέπει να λείψουν από το πρόγραμμά σας οι βόλτες σε υπαίθρια πάρκα με παιδότοπους.

Ξενοδοχεία στη Ρόδο Πτήσεις για Ρόδο

Κέρκυρα, οικογενειακά ταξίδια στην αρχόντισσα του Ιονίου

Κέρκυρα, οικογενειακά ταξίδια στην αρχόντισσα του Ιονίου

Αλλάζοντας πλευρά και πηγαίνοντας δυτικά προς το Ιόνιο, η Κέρκυρα είναι αυτή πρωτοστατεί στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για οικογενειακές  διακοπές στην Ελλάδα. Το νησί των Φαιάκων με την πλούσια βλάστηση και τις μαγευτικές παραλίες, με τον βενετσιάνικο αέρα και με την παλαιά πόλη να θυμίζει χωριό με αέρα ιταλικό, αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για διακοπές με παιδιά. Είναι ένα νησί όπου όλη η οικογένεια και ιδιαιτέρως τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα σε πολλά σημεία μακριά από τους ανέμους του Αιγαίου, καθώς και τα παιχνίδια στο μεγάλο υδάτινο πάρκο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και που μια επίσκεψη σ’ αυτό είναι απαραίτητη.

Εκτός των άλλων, όμως, η Κέρκυρα διαθέτει πλήθος γραφικών χωριών στα οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε ημερήσιες εκδρομές και να μοιραστείτε μοναδικές οικογενειακές στιγμές. Η βόλτα στο περίφημο κέντρο της πόλης  θα σας μείνει αξέχαστη, αφού θα περιηγηθείτε στα κερκυραϊκά σοκάκια κάτω από τη σκιά των βενετσιάνικων κτιρίων και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή  με στοιχεία ενός άλλου πολιτισμού και να επισκεφτούν μέρη όπου είχαν τις θερινές τους κατοικίες οι αριστοκράτες, όπως το Μον Ρεπό και το Αχίλλειον. Οπωσδήποτε μην αμελήσετε να πάτε μέχρι τη νησίδα Βίδο σε απόσταση αναπνοής από το παλιό ενετικό φρούριο και τη βενετσιάνικη πόλη της Κέρκυρας. Μπορείτε να οργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή και ένα οικογενειακό πικνίκ σ’ ένα από τα πολλά σημεία που προσφέρει αυτός ο λιλιπούτειος παράδεισος. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και θα περπατήσουν σ’ ένα από τα πολλά οργανωμένα και κατάφυτα μονοπάτια, εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Τέλος, οι λάτρεις των αλόγων θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ιππασία, μαθήματα επικοινωνίας με τα άλογα, καθώς και πεζοπορίες και ποδηλασία στο ιππικό κέντρο της Κέρκυρας  μέσα σ’ ένα καταπράσινο δάσος.

Ξενοδοχεία στη Κέρκυρα Πτήσεις για Κέρκυρα

Πελοπόννησος, ένας προορισμός που θυμίζει νησί

Πελοπόννησος, ένας προορισμός που θυμίζει νησί

Η Πελοπόννησος ανήκει στους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα και μάλιστα πληροί όλες τις προδιαγραφές για  όσους  προτιμούν την ασφάλεια της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ ταυτοχρόνως θυμίζει νησί.  Εύκολα προσβάσιμη τόσο για σύντομες αποδράσεις όσο και για πολυήμερες διακοπές σε όποιο σημείο της και να διαλέξετε να περάσετε τις μέρες των διακοπών σας η Πελοπόννησος θα σας μαγέψει με τον φυσικό της πλούτο, τα ιστορικά της αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που προσφέρει.  Από την Πύλο μέχρι και την Κυπαρισσία οι αμμουδερές και μαγευτικές της παραλίες με τα τιρκουάζ νερά και τη χρυσαφένια άμμο είναι ιδανική επιλογή και υποδέχονται κάθε χρόνο πλήθος οικογενειών. Με νερά που συναγωνίζονται και ξεπερνούν εκείνα των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, οι θάλασσες της Πελοποννήσου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες της νησιωτικής Ελλάδας.

Όμως, η ομορφιά της Πελοποννήσου δεν εξαντλείται στις παραλίες της. Απίστευτου κάλλους φυσικά τοπία σας περιμένουν για οικογενειακές εξορμήσεις τις οποίες τα παιδιά θα λατρέψουν, όπως είναι η πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού, η βόλτα με τον οδοντωτό στα Καλάβρυτα και οι βουτιές στους καταρράκτες και τις βάθρες στο πανέμορφο Πολυλίμνιο.  Τέλος, πολλά και διαφορετικά είναι τα μέρη όπου όλη η οικογένεια έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την ιστορία και τον μακραίωνο πολιτισμό της Ελλάδος, πραγματοποιώντας επισκέψεις στην Αρχαία Μεσσήνη, στο Παλάτι του Νέστορα, στην Επίδαυρο και στην Αρχαία Ολυμπία.

Ξενοδοχεία στη Πελοπόννησος